Data en kaarten

Truus, het meisje in het verzet

Grachtenfestival

Muziek

We zijn verheugd weer bezoekers te mogen ontvangen! Gezondheid en veiligheid staan bij uw bezoek voorop. Er geldt daarom een beperkte zaalcapaciteit om minimaal 1,5 meter afstand te houden.

Zangeres en componiste Fenne Scholte vertelt met haar eigen geschreven werk het verhaal van verzetsstrijdster Truus van Lier. Fenne verdiende dit optreden tijdens het Grachtenfestival met haar originele pitch, passend bij het festivalthema van dit jaar: 'Luister! Muziek als protest'.

Fenne: "Ik zal haar verhalen vertellen, maar ook vragen stellen aan Truus: hoe en waarom heeft ze bepaalde keuzes gemaakt? Ze maakt me nieuwsgierig. Omdat ik ongeveer even oud ben als toen Truus in het verzet zat, wil ik mijn eigen perspectief ook in dit verhaal betrekken. 

Zou ik hetzelfde doen in haar schoenen? Was ik ook dapper genoeg geweest om dezelfde keuzes te maken? Hoe ver zou ik gaan? Zou ik iemand dood kunnen schieten? Samen met mijn band zal ik dit proberen te verwoorden en vertalen naar muziek.”

 

Blauwe Zaal

60 min.

Prijzen

Regulier 18.50
Ontvang interessante tips, bijboekingen, recensies en aanbiedingen in uw mailbox. Schrijf u in voor de nieuwsbrief en loop niets mis! Blijf op de hoogte!
Schrijf u in voor de nieuwsbrief