Data en kaarten

RPHO meets MAAS Melomaniac

Maas theater en dans / Rotterdams Philharmonisch Orkest

RPHO meets Maas: een cross-over van muziek en breakdance

Dans
12+

Voor bezoek aan dit optreden is een coronatoegangsbewijs verplicht voor iedereen boven de 13 jaar oud. Voorafgaand wordt gevraagd een bewijs van vaccinatie, recent herstel van COVID-19 of een negatieve coronatest te tonen (QR-code), samen met een geldig identiteitsbewijs.

Heeft u al kaarten? Dan wordt u daarover door onze kassa geïnformeerd.

Dansers, musici en een dj dagen elkaar uit in een battle om de aandacht van het publiek. Uiteindelijk vinden ze elkaar in hun gedeelde de liefde voor muziek. Muziek waarop je wel moét bewegen. De dansers van Maas en de blazers, strijkers en een slagwerker van het Rotterdams Philharmonisch Orkest creëren nieuwe dansvormen op oude klanken.

In 2014 creëerden het Rotterdams Philharmonisch Orkest en Maas theater en dans (ook uit 010) voor het eest een cross-over van breakdance en 150 jaar muziek. In de jaren daarna werd de succesvolle voorstelling hernomen. Nu maakt regisseur Jolanda Spoel voor een landelijke tournee een nieuwe versie.

Dat betekent nieuwe dansers, nieuwe musici en een nieuwe setlist van klassieke en moderne muziek. New & improved! Wat blijft is het unieke mix-concept dat garant staat voor een knetterende chemie tussen musici, dansers en publiek.

Jolanda Spoel over Melomaniac: “Zeven jaar geleden vroeg het orkest mij of ik een voorstelling wilde maken met daarin dansers van Maas en musici uit het orkest. En hoewel beide groepen uit verschillende werelden kwamen, was er meteen sprake van een hele goede klik. Ze vonden elkaar doordat ze oneindig veel respect hadden voor elkaars talent en vakmanschap. Ze tilden elkaar echt op. Voor mij als maker was het dan ook echt een feestje om met deze club een voorstelling te mogen maken. 

Enfin, het mag duidelijk zijn, het is allemaal nogal uit de hand gelopen met deze voorstelling die sindsdien jaarlijks op het programma staat. Vandaar dat we nu behalve Rotterdam ook de rest van Nederland willen laten genieten van deze aanstekelijke symbiose van klassiek en modern”. 

Lees verder

 

Rode Zaal

Prijzen

1e rang 15.00
2e rang 10.00
MTK 10% korting 13.50

Bovenstaande prijzen zijn exclusief € 1,50 boekingskosten per boeking.

Ontvang interessante tips, bijboekingen, recensies en aanbiedingen in uw mailbox. Schrijf u in voor de nieuwsbrief en loop niets mis! Blijf op de hoogte!
Schrijf u in voor de nieuwsbrief