Data en kaarten

Oorlogswinter

Theatergroep De Jonge Honden

Familie/Jeugd
10+

Gezondheid en veiligheid staan bij uw bezoek voorop. Voor actuele informatie over coronamaatregelen rondom uw bezoek raden we aan om kort voorafgaand onze website te raadplegen.

Wanneer de Duitsers in 1940 Nederland binnentrekken heeft Michiel van Beusekom eerst nog het gevoel dat hij in een spannend jeugdboek beland is, maar al gauw wordt hem duidelijk dat oorlog niet iets is om je op te verheugen. 

In de laatste Oorlogswinter (die van 1945) raakt Michiel betrokken bij het verzorgen van een Engelse piloot die in de bossen achter zijn huis is neergestort. Michiel probeert de lange winter zo goed mogelijk door te komen, maar komt steeds meer alleen te staan. Zijn vader wordt opgepakt en zijn zus praat haar mond voorbij. Wie kan Michiel eigenlijk nog vertrouwen?


‘Oorlogswinter’ van Jan Terlouw is Nederlands bekendste jeugdboek over de Tweede Wereldoorlog en bestaat in 2022 precies vijftig jaar. Theatergroep De Jonge Honden bewerkte het boek tot een spannende familievoorstelling over vriendschap, vertrouwen en volwassen worden in een oorlog. Niets is wat het lijkt, niemand is te vertrouwen en nergens ben je écht veilig.
 

 

Rode Zaal

Prijzen

1e rang 19.50
2e rang 14.50
MTK 10% korting 17.55

Bovenstaande prijzen zijn exclusief € 1,50 boekingskosten per boeking.

  “… strakke vormgeving… De gestileerde video-animaties op het achterdoek zijn veelzeggend… Twee musici voeren de spanning op met snerpende klanken op snaren en toetsen.”
de Volkskrant


Ontvang interessante tips, bijboekingen, recensies en aanbiedingen in uw mailbox. Schrijf u in voor de nieuwsbrief en loop niets mis! Blijf op de hoogte!
Schrijf u in voor de nieuwsbrief