Data en kaarten

Diederik van Vleuten

Moedig Voorwaarts

Cabaret

Gezondheid en veiligheid staan bij uw bezoek voorop. Voor actuele informatie over coronamaatregelen rondom uw bezoek raden we aan om kort voorafgaand onze website te raadplegen.

"Het leven wordt voorwaarts geleefd maar achterwaarts begrepen”. Deze wijsheid van filosoof Kierkegaard heeft Diederik van Vleuten boven zijn bureau hangen. Om hem eraan te herinneren dat deze uitdagende tijden vragen om zijn theatrale visie vol op de toekomst te richten, of op zijn minst op het heden. 

Aan het verleden besteedde hij in drie bejubelde soloprogramma’s nu wel genoeg aandacht. Nederlands-Indië, de Eerste Wereldoorlog en Winston Churchill zijn geschiedenis. Vanaf nu gaat hij moedig voorwaarts! Of hij als stand-up historian daar ook in slaagt zal de toekomst uitwijzen. 

In zijn vierde solo neemt Diederik minstens anderhalf uur de tijd om het in ieder geval te proberen. Eén ding is zeker: aan het eind van de avond zal de meesterverteller achterwaarts begrepen hebben waar zijn huidige aangrijpende verhaal over ging. ‘Moedig Voorwaarts’ dus. Reserveer nu, want voor je het weet is het weer verleden tijd.

Zo luidde de tekst die ik ruim een half jaar geleden inleverde bij de theaters. Zo luidt dan ook de omschrijving van ‘Moedig Voorwaarts’ in de programmaboekjes en op de websites. Maar er kwam wat tussen. Het leven voltrekt zich terwijl we andere plannen maken. Het verleden drong zich toch weer op. En zo is dit programma alsnog een programma geworden waar het rijke familiearchief een onontkoombare rol in speelt. Als vanouds zou je kunnen zeggen.

‘Moedig Voorwaarts’ gaat mede over de vraag in hoeverre gebeurtenissen die zich afspeelden in het verleden doorwerken in generaties die erna kwamen. Hoe het verleden ons helpt heden en toekomst te omarmen.

‘Moedig Voorwaarts’ staat voor mooie verhalen, een fijne piano, aangrijpende vertellingen waarbij de humor ons stevig overeind houdt. Ik zie uit naar uw komst.

- Diederik van Vleuten

Lees verder

 

Blauwe Zaal

Prijzen

1e rang 21.00
MTK 10% korting 18.90
Stadspasactie groene stip* 2.50

* Stuur een mail naar kaartverkoop@meervaart.nl (voorstelling, datum, aantal kaarten en stadspasnummer: beginnend met 6064).

Bovenstaande prijzen zijn exclusief € 1,50 boekingskosten per boeking.

Ontvang interessante tips, bijboekingen, recensies en aanbiedingen in uw mailbox. Schrijf u in voor de nieuwsbrief en loop niets mis! Blijf op de hoogte!
Schrijf u in voor de nieuwsbrief