Data en kaarten

Helmert Woudenberg

Fluiten in het donker

Meer korte verhalen van Carmiggelt

Theater

Gezondheid en veiligheid staan bij uw bezoek voorop. Voor actuele informatie over coronamaatregelen rondom uw bezoek raden we aan om kort voorafgaand onze website te raadplegen.

Soms voel ik me als die eenzame wandelaar in het donkere woud, die, ofschoon vrolijk fluitend, voortdurend vreest uit een hinderlaag te zullen worden besprongen.
– Simon Carmiggelt

Na het succes van ‘Carmiggelt’ put Helmert Woudenberg nogmaals uit het omvangrijke oeuvre van Simon Carmiggelt. Hij maakt opnieuw een selectie uit de grote hoeveelheid Kronkels, door Carmiggelt zelf stukkies of cursiefjes genoemd, waar er in de jaren zeventig van de vorige eeuw dagelijks één van in dagblad Het Parool verscheen.

Het begint met komische schetsen, die, hoe geestig ze ook blijven, steeds meer beschouwend en soberder worden. Meestal treed daar een ik-figuur in op (duidelijk Carmiggelt zelf), maar soms is het ook gewoon een kort verhaal.

In ‘Fluiten in het Donker’ (ook de titel van één van de vele bundels die Carmiggelt op zijn naam heeft staan) is een aantal van die verhalen verzameld. Verhalen over kwetsbare kinderen, verliefde stelletjes, peper-en-zout echtparen, publieke vrouwen, kroeglopers en andere buitengewone zonderlingen.
 

 

Blauwe Zaal

Prijzen

1e rang 18.00
MTK 10% korting 16.20

Bovenstaande prijzen zijn exclusief € 1,50 boekingskosten per boeking.

Ontvang interessante tips, bijboekingen, recensies en aanbiedingen in uw mailbox. Schrijf u in voor de nieuwsbrief en loop niets mis! Blijf op de hoogte!
Schrijf u in voor de nieuwsbrief