Data en kaarten

Heb je mijn zusje gezien?

Hoge Fronten I Lieke Benders

Familie/Jeugd
2+

Gezondheid en veiligheid staan bij uw bezoek voorop. Voor actuele informatie over coronamaatregelen rondom uw bezoek raden we aan om kort voorafgaand onze website te raadplegen.

‘Heb je mijn zusje gezien?’ gaat over de zoektocht van een meisje naar haar grote zus. Ze vraagt aan iedereen die haar pad kruist of die persoon haar zusje heeft gezien. Bij elke persoon voegt ze aan haar vraag meer kenmerken toe, waaraan haar zusje te herkennen is. Dat levert spannende ontmoetingen op, maar haar zusje zit er telkens niet bij. Echter, wie goed oplet, herkent haar zusje zo: aan haar blauwe ogen, haar jas met zakken, haar gele muts, haar krulhaar en haar schoenen met veters!

‘Heb je mijn zusje gezien?’ is gebaseerd op het gelijknamige prentenboek van Joke van Leeuwen dat in 2007 bekroond werd met De Gouden Penseel. Het ‘stapelverhaal’ wordt door Hoge Fronten bewerkt tot een beeldende, muzikale en grappige familievoorstelling voor de allerkleinsten (2+).
Een meisje zoekt haar grote zus. Achter iedere muur moet gezocht worden. Achter iedere muur komt weer een andere verrassing tevoorschijn. En zusje?

De tekeningen van Joke van Leeuwen vormen de inspiratiebron voor de personages, de kostuums en het decor. Theatermaker Lieke Benders werkte eerder succesvol samen met Joke van Leeuwen. Zo baseerde ze de voorstelling ‘niet wiet, wel nel’ (winnaar Zilveren Krekel 2013) op het gelijknamige boekje van Joke van Leeuwen en werkten ze samen aan de voorstelling ‘niet vergeten’, waar Joke van Leeuwen een nieuwe tekst voor schreef. In de voorstelling ‘Heb je mijn zusje gezien?’ krijgt Joke een rol op het podium!

Heb je mijn zusje gezien?
Ze is groter dan ik.

Heb je mijn zusje gezien?

Ze is groter dan ik.

Ze heeft blauwe ogen.

Heb je mijn zusje gezien?

Ze is groter dan ik.

Ze heeft blauwe ogen.

En ze heeft een jas met zakken.

Lees verder

 

Blauwe Zaal

Exclusief pauzedrankje

Prijzen

1e rang 9.00

Bovenstaande prijzen zijn exclusief € 1,50 boekingskosten per boeking.

  “Veelkleurige theaterbewerking van heerlijk jeugdboek… houdt de aandacht van het publiek bijna een vol uur vast. Wat een feest voor jonge theaterbezoekers”
Theaterkrant


Ontvang interessante tips, bijboekingen, recensies en aanbiedingen in uw mailbox. Schrijf u in voor de nieuwsbrief en loop niets mis! Blijf op de hoogte!
Schrijf u in voor de nieuwsbrief