Data en kaarten

In het licht

Solo Stories / Lisse Knaapen

Gebaseerd op het indrukwekkende boek van Karin Bloemen

Theater

Voor deze voorstelling geldt de Stadspasactie. Heb je een Stadspas met groene stip, dan betaal je slechts €2,50 per kaart. Reserveren kan alleen via kaartverkoop@meervaart.nl onder vermelding van het stadspasnummer. Niet geldig in combinatie met andere acties.

Tijdens het optreden van een zangeres dwalen haar gedachten af naar haar jeugd. Jaren die getekend zijn door gruwelijke gebeurtenissen in haar jeugd. Wat doet het met een jong meisje als de personen die je moeten beschermen het op je hebben voorzien? Waarom greep niemand in? En hoe vind je de kracht om niet langer te zwijgen?

‘In het licht’ is een aangrijpende en belangrijke monoloog over misbruik, gebaseerd op het autobiografische boek ‘Mijn ware verhaal’ van Karin Bloemen. Gespeeld door Lisse Knaapen (o.a. ‘Emma wil leven’, ‘Soldaat van Oranje’ en ‘SKY’) en met nieuwe muziek van Ellen ten Damme.

Karin Bloemen: Ik vind het heel bijzonder dat er naar aanleiding van ‘Mijn ware verhaal’ een theatervoorstelling komt. In mijn eigen theatervoorstellingen zat wel eens een kleine verwijzing naar mijn jeugd, maar het is nooit echt het (hoofd)onderwerp geweest. 

Eén van de redenen dat ik het boek geschreven heb, is dat ik anderen die vergelijkbare dingen hebben meegemaakt of er op dit moment mee te maken hebben, wil helpen met het gevecht dat ze leveren en met de angsten die ze moeten overwinnen. 

De belangrijkste boodschap voor hen is toch: ‘als je niet praat, bescherm je de dader, niet jezelf.' Deze theatervoorstelling vind ik een geweldige aanvulling voor deze belangrijke missie!".

Inleiding

Voorafgaand aan de voorstelling In het licht vindt een inleiding plaats. Deze inleiding wordt verzorgd door dramaturg Annemiek Lely en Mandy Sleijpen van Stichting Wij zijn M. De inleiding start een uur voorafgaande aan de voorstelling, om 19:30 uur. 

Annemiek zal vertellen over de inhoud en achtergrond van de voorstelling. Waar gaat In het licht over? Waarom koos Solo Stories ervoor om het autobiografische boek Mijn ware verhaal van Karin Bloemen te bewerken voor een theatervoorstelling? En hoe pak je zoiets aan? Ook wordt ingegaan op de thematiek van de voorstelling.

Mandy Sleijpen is ervaringsdeskundige; ze is van haar 8ste tot en met haar 14de seksueel misbruikt door haar opa. Mandy richtte Wij zijn M op: een stichting die het taboe rondom seksueel misbruik bij kinderen wil doorbreken. Mandy weet uit eigen ervaring dat de gevolgen van seksueel misbruik vaak onderschat worden. Door haar openheid weet ze te raken en het taboe dat op dit onderwerp rust, te doorbreken.

Lees verder

 

Blauwe Zaal

Extra bij deze voorstelling:

Voorgesprek

Deze voorstelling bevat een inleiding en wordt verzorgd door de regisseur, een muziekdeskundige of een theater/dansspecialist. Aanvang is 3 kwartier voor de voorstelling en aanmelden is niet nodig.

Prijzen

1e rang 20.00
MTK 10% korting 18.00

Bovenstaande prijzen zijn exclusief € 1,50 boekingskosten per boeking.

  “Intens muziektheater over misbruik”
Theaterparadijs
  “Dit is belangwekkend en indringend theater”
Theaterkrant


Ontvang interessante tips, bijboekingen, recensies en aanbiedingen in uw mailbox. Schrijf u in voor de nieuwsbrief en loop niets mis! Blijf op de hoogte!
Schrijf u in voor de nieuwsbrief