Data en kaarten

A Tribute to Farid Al Atrash

Ud Festival

Dit is een verplaatste voorstelling uit seizoen 20/21

Hatim Idar & Amsterdams Andalusisch Orkest

Muziek

We zijn verheugd weer bezoekers te mogen ontvangen! Gezondheid en veiligheid staan bij uw bezoek voorop. Er geldt daarom een beperkte zaalcapaciteit om minimaal 1,5 meter afstand te houden.

Het Amsterdams Andalusisch Orkest nodigt Hatim Idar uit voor een speciale Tribute to Farid Al-Atrash (1910-1974).

Deze 'King of the Ud' stond bekend om zijn liefde voor de ud en zijn adembenemende stem. Zijn improvisaties waren tijdloos en behoren tot de meest geraffineerde stukken van zijn generatie. Ook groeide hij als componist en filmacteur uit tot een van de grootste iconen van de Arabische wereld. Het concert staat in het teken van de serie 'A Tribute to'-serie van het Amsterdams Andalusisch Orkest. Na de succesvolle serie over Abdelhalim Hafez, Mohamed Abdelwahab en Oum Kalthoum werd het tijd voor Farid Al-Atrash.
 
De ud-speler Younes Fakhar voegt een extra dimensie toe aan het muzikaal schouwspel met vlijmscherpe improvisaties in de geest van Al-Atrash. De arrangementen en orkestrale bezetting worden door Abderrahim Semlali verzorgd (muzikaal leider, Amsterdams Andalusisch Orkest).  

"Al-Atrash leert ons dat de ud en de stem een prachtig geheel vormt. De emotie van de teksten voel je ook als je naar de ud luistert." (Abderrahim Semlali, muzikaal leider Amsterdams Andalusisch Orkest) 

Ud Festival
Dit optreden maakt deel uit van het Ud Festival, waarbij Nederlandse en internationale musici vanuit verschillende muzikale tradities samenkomen voor meerdere concerten door heel Nederland. Bekijk udfestival.nl voor het hele programma.

 

 

Lees verder

 

Blauwe Zaal

Prijzen

1e rang 20.00
MTK 10% korting 18.00

Bovenstaande prijzen zijn exclusief € 1,50 boekingskosten per boeking.Ontvang interessante tips, bijboekingen, recensies en aanbiedingen in uw mailbox. Schrijf u in voor de nieuwsbrief en loop niets mis! Blijf op de hoogte!
Schrijf u in voor de nieuwsbrief