Data en kaarten

KISHAN

IRCompany

Dans

Gezondheid en veiligheid staan bij uw bezoek voorop. Voor actuele informatie over coronamaatregelen rondom uw bezoek raden we aan om kort voorafgaand onze website te raadplegen.

Hoe ziet Kishan de wereld, en hoe ziet de wereld hem?

In deze solo onderzoekt danser en choreograaf Shailesh Bahoran de verhouding tussen hem, zijn zoontje Kishan en de buitenwereld. Kishan is 8 jaar oud, non-verbaal en heeft een ingrijpende autismespectrumstoornis (DSM-5 niveau 3). Hoe ziet Kishan de wereld, en hoe ziet de wereld hem?

Uit de blikken en opmerkingen in de bus of op een verjaardagsfeestje blijkt dat de normen in de samenleving een stuk strikter zijn dan je zou denken, zeker als je gedrag niet altijd strookt met dat van de meerderheid. Mag je alleen zijn wie je bent als dat binnen de kaders valt van wat de maatschappij van je verwacht?

In samenwerking met Kishan en moeder Melanie ontwikkelde Shailesh een solo die hij zelf ten tonele brengt. Een voorstelling over de rol die de buitenwereld kan spelen in een diep persoonlijke relatie, over de oorsprong en grenzen van de norm en de krachtsinspanning die nodig is om daar naar te schikken of van af te wijken, over het herhaaldelijk besef dat iemand mag zijn wie hij in zijn puurste wezen is.

 

Blauwe Zaal

Prijzen

1e rang 17.50
MTK 10% korting 15.75

Bovenstaande prijzen zijn exclusief € 1,50 boekingskosten per boeking.

Ontvang interessante tips, bijboekingen, recensies en aanbiedingen in uw mailbox. Schrijf u in voor de nieuwsbrief en loop niets mis! Blijf op de hoogte!
Schrijf u in voor de nieuwsbrief