Data en kaarten

Het Zwanenmeer

United Ukrainian Ballet

Geniet van deze traditionele uitvoering

Dans
  • do 29 dec 19:30 uur
    wordt verplaatst

Liefhebbers weten: in 1895 veranderde de balletwereld. Dat jaar werd ‘Het Zwanenmeer’ opgevoerd  in een bewerkte uitvoering door choreografen Pepita en Ivanov en componist Tsjaikovski.

“Ballet wordt nooit meer hetzelfde”, zuchtten toeschouwers die avond bewonderend. Deze aangepaste versie geldt sindsdien als de traditionele uitvoering en is momenteel één van de meest opgevoerde balletten ter wereld.

Petipa, grootmeester van de spitzentechniek, gaf veel aandacht aan fantasierijke spitzendansen voor de ballerina’s – met als absoluut hoogtepunt de 32 zogeheten fouetté’s van de Zwarte Zwaan. De duizelingwekkende techniek, gekoppeld aan de dubbelrol Odette/Odile, maakt dit ballet niet alleen tot een vuurproef voor iedere ballerina, maar ook een bijzonder genoegen om naar te kijken.

Het verhaal
Het Zwanenmeer vertelt het verhaal van Odette, koningin van de zwanen, die samen met andere jonge, onschuldige meisjes betoverd is door de boze tovenaar Rothbart. Zij leven als zwanen en nemen alleen rond middernacht hun menselijke vormen aan. Enkel ware liefde kan de betovering doorbreken. Ze ontmoet prins Siegfried, die verliefd wordt op de mooie Odette. Rothbart probeert via zijn dochter Odile, die als twee druppels water op Odette lijkt, tussen de geliefden te komen. 

Charkov City Opera & Ballet 
Het Charkov City Opera & Ballet is afkomstig uit Charkov en is onderdeel van één van de oudste theaters uit de voormalige Sovjet-Unie en Oekraïne. Bij dit theater zijn meer dan 700 mensen werkzaam, waaronder hooggekwalificeerde dansers, musici, decorbouwers, kostuumontwerpers, kleermakers en balletschoenmakers. 

Het gezelschap toert daarnaast over de hele wereld, met jaarlijks 150 voorstellingen. Zo brengt het wereldberoemde titels als ‘Het Zwanenmeer’, ‘De Notenkraker’, ‘Giselle’, ‘Nabucco’ en ‘Rigoletto’ naar de Nederlandse theaters. 

Lees verder

 

Rode Zaal

Prijzen

1e rang 35.00
2e rang 30.00
MTK 10% korting 31.50
Stadspasactie groene stip* 2.50

* Stuur een mail naar kaartverkoop@meervaart.nl (voorstelling, datum, aantal kaarten en stadspasnummer: beginnend met 6064).

Bovenstaande prijzen zijn exclusief € 1,50 boekingskosten per boeking.Ontvang interessante tips, bijboekingen, recensies en aanbiedingen in uw mailbox. Schrijf u in voor de nieuwsbrief en loop niets mis! Blijf op de hoogte!
Schrijf u in voor de nieuwsbrief