Data en kaarten

Nai Barghouti en Amsterdams Andalusisch Orkest

Onderdeel van het Nationaal Theaterweekend

Muziek

Voor bezoek aan dit optreden is een coronatoegangsbewijs verplicht. Voorafgaand wordt gevraagd een bewijs van vaccinatie, recent herstel van COVID-19 of een negatieve coronatest te tonen (QR-code), samen met een geldig identiteitsbewijs.

Na het eclectisch concert in een volgepakt Bimhuis (2019) gaat zangeres Nai Barghouti met het Amsterdams Andalusisch Orkest een nieuw avontuur aan. Onder de muzikale leiding van Abderrahim Semlali (viool, arrangeur) stuwen de musici elkaar naar ongekende muzikale hoogtes, met Nai als de ster van de avond. Samen gaan ze op zoek naar de muzikale wortels die leiden van het Moorse Granada tot het mondaine Caïro van de jaren '60 en '70.

Het Palestijnse natuurtalent Nai Barghouti (25 jr.) - woonachtig in Nederland - wordt door om haar bijzondere stem bewonderd en vergeleken met de grote der aarden van de vorige eeuw als Oum Kalmthoum. Op het podium levert zij een ongekende prestatie met een perfecte beheersing van de traditionele Oosterse maqam traditie en voegt haar eigen kleur met een vleugje jazz en improvisatie. Ook betovert zij het publiek met haar spel op de fluit.

Onlangs won Nai de Young Talent Award van Het Concertgebouw (2020) en stond ze op diverse prestigieuze podia in o.a. Nederland, Egypte, Koeweit en Libanon. 

Dit concert is mede mogelijk gemaakt door het Prins Bernhard Cultuurfonds.

 

Lees verder

 

Rode Zaal

Exclusief pauzedrankje

Prijzen

1e rang 10.00
Stadspasactie groene stip* 2.50

* Stuur een mail naar kaartverkoop@meervaart.nl (voorstelling, datum, aantal kaarten en stadspasnummer: beginnend met 6064).

Bovenstaande prijzen zijn exclusief € 1,50 boekingskosten per boeking.Ontvang interessante tips, bijboekingen, recensies en aanbiedingen in uw mailbox. Schrijf u in voor de nieuwsbrief en loop niets mis! Blijf op de hoogte!
Schrijf u in voor de nieuwsbrief