Data en kaarten

Marjolijn van Heemstra

Voyagers

theater
  • wo 08 dec 20:30 uur
    Geannuleerd

Deze voorstelling staat 'On hold'. Dit betekent dat we de precieze gevolgen voor deze voorstelling momenteel in kaart brengen. Als u kaarten heeft voor deze voorstelling, vragen wij u te wachten tot wij contact met u opnemen. Dat kan bijvoorbeeld duren tot wij een alternatieve speeldatum hebben gevonden of tot er andere maatregelen genomen worden.

Samen met muzikaal rebellencollectief Pynarello vertelt theatermaker Marjolijn van Heemstra ons in de voorstelling ‘Voyagers’ het bijzondere verhaal van de onbemande ruimtesondes Voyager I & II.

Onderzoekers gaven de sondes een boodschap mee aan boord: een samenvatting van onze wereld, gemaakt voor buitenaards leven dat een van de Voyagers misschien ooit onderschept. Met gedichten, gedachten en nieuwe muziek onderzoeken Van Heemstra en Pynarello wat deze wonderlijke missie zegt over hoe we als mensheid herinnerd willen worden.                                                                                                                      

Gouden plaat
In 1977 vertrokken de Voyager I & II op een wetenschappelijke missie naar de rand van ons zonnestelsel om daarna de interstellaire ruimte in te schieten. Behalve een wetenschappelijke was er ook een meer romantische missie: de Voyagers namen een best of van de mensheid mee in de vorm van negentig minuten audio en iets meer dan honderd beelden.

Een foto van Chinese schoolklas, een eikenblad, een man die aan een ijsje likt. Senegalese trommels, Peruviaanse panfluiten, Mozart en Louis Armstrong. Gegraveerd op een gouden plaat, gemaakt om een miljard jaar mee te gaan. Klaar om gevonden te worden door iets of iemand. Wie besloot er wat er mee ging en waarom? En wat gebeurt er als – in een verre toekomst – een buitenaardse beschaving één van de gouden platen ontdekt?

Marjolijn van Heemstra
Marjolijn van Heemstra (1981) is schrijver en theatermaker, met een grote fascinatie voor de ruimte. In 2020 schreef zij voor de Correspondent een serie over de vraag hoe de ruimte ons kan helpen met nieuwe ogen naar onszelf en de aarde te kijken. Ook verscheen haar dichtbundel ‘Reistijd, bedtijd, ijstijd’, die verweven is door de voorstelling.

Pynarello
Rebellencollectief Pynarello laat horen dat klassieke muziek anders kan: avontuurlijker, spontaner, directer, zonder dirigent en zonder bladmuziek. Vijf Pynarelli schrijven hun eigen muziek, speciaal voor deze voorstelling.

                                                                             

Lees verder

 

Blauwe Zaal

Prijzen

1e rang 23.00
2e rang 18.00
MTK 10% korting 20.70
Stadspasactie groene stip* 2.50

* Stuur een mail naar kaartverkoop@meervaart.nl (voorstelling, datum, aantal kaarten en stadspasnummer: beginnend met 6064).

Bovenstaande prijzen zijn exclusief € 1,50 boekingskosten per boeking.

  “De melancholische muziek is een perfecte partner voor Van Heemstra en haar poëtische verhaal. ”
De Volkskrant
  “Voyagers maakt indruk door de beheerst-bevlogen toon van Van Heemstra.”
NRC Handelsblad
  “Marjolijn van Heemstra weet het heelal telkens nog iets mooier, kleiner, reflecterender, poëtischer en humoristischer te maken.”
Milo Grootjes (Hoofd ARTIS-Planetarium)


Ontvang interessante tips, bijboekingen, recensies en aanbiedingen in uw mailbox. Schrijf u in voor de nieuwsbrief en loop niets mis! Blijf op de hoogte!
Schrijf u in voor de nieuwsbrief