Data en kaarten

Zwanenmeer

Holland Opera

Onderdeel van het Nationaal Theaterweekend

Familie/jeugd
6+

Gezondheid en veiligheid staan bij uw bezoek voorop. Voor actuele informatie over coronamaatregelen rondom uw bezoek raden we aan om kort voorafgaand onze website te raadplegen.

"Opera Zwanenmeer voor kinderen is een voltreffer", schreef NRC (4 sterren) en de Volkskrant formuleerde het recept: "Meng het ballet van Het Zwanenmeer met het sprookje De Wilde Zwanen, voeg een vleug Assepoester toe, en je hebt een leuk libretto voor een jeugdopera!" (4 sterren).

Dat libretto werd voor Holland Opera geschreven door tweevoudig Gouden Griffel-winnaar Simon van der Geest, zoals de bovengenoemde kranten al schreven gebaseerd op het beroemd ballet van Pjotr Tjaikovski en ‘De Wilde Zwanen’ van Hans Christian Andersen.

Workshop
Voorafgaand aan deze voorstelling, van 13:00 tot 14:00 uur, vindt een workshop plaats waarin de kinderen oefeningen krijgen en bekend worden gemaakt met het repertoire. Klik hier om de workshop bij te boeken. De workshop is gratis, maar voor een beperkt aantal kinderen toegankelijk. Gelieve dus te reserveren.

Synopsis
De koning is op zoek naar een bijzondere vrouw om mee te trouwen, maar wat maakt iemand bijzonder? Wat moet je dan allemaal kunnen?

Die avond geeft hij een bal. Elize en Azalea trekken lootjes wie naar het bal mag. Elize wint, maar belooft vóór twaalf uur thuis te zijn. Thuis treft ze Azalea aan, die beweert dat een boze heks de zusjes heeft omgetoverd tot zwanen. Elize gaat vervolgens wanhopig op zoek naar haar zusjes…

Lees verder

 

Blauwe Zaal

Exclusief pauzedrankje

Prijzen

1e rang 10.00
Stadspasactie groene stip* 2.50

* Stuur een mail naar kaartverkoop@meervaart.nl (voorstelling, datum, aantal kaarten en stadspasnummer: beginnend met 6064).

Bovenstaande prijzen zijn exclusief € 1,50 boekingskosten per boeking.

  “Opera Zwanenmeer voor kinderen is een voltreffer… Het biedt een fijne combinatie van tumultueuze tweespraken en contemplatieve solostukjes en doet glimlachen om zinnen als 'kom dansen, pak je kansen!' en 'ik ruik naar honing, ik wil een kroning!'. Ruim vijftig minuten vliegen voorbij.”
NRC Handelsblad
  “Meng het ballet van Het Zwanenmeer met het sprookje De Wilde Zwanen, voeg een vleug Assepoester toe, en je hebt een leuk libretto voor een jegudopera! Bovendien keren op dramatische momenten in de muziekbewerking herkenbare thema’s terug uit de balletmuziek van Tsjaikovski.”
de Volkskrant


Ontvang interessante tips, bijboekingen, recensies en aanbiedingen in uw mailbox. Schrijf u in voor de nieuwsbrief en loop niets mis! Blijf op de hoogte!
Schrijf u in voor de nieuwsbrief