Data en kaarten

De dingen die begraven liggen

Orkater

Theater
  • Deze voorstelling heeft al plaatsgevonden

Gezondheid en veiligheid staan bij uw bezoek voorop. Voor actuele informatie over coronamaatregelen rondom uw bezoek raden we aan om kort voorafgaand onze website te raadplegen.

  “Chapeau weer voor de selectie van Orkater; na bijvoorbeeld nieuwkomer Konvooi met hun geweldige De meester en Margarita afgelopen seizoen, is De dingen opnieuw een schot in de roos. Een heerlijk associatief discours over zaken als de zin en zinloosheid van het bestaan, met fijne woordgrappen en vondsten die in de verte doen denken aan Becketts Wachten op Godot. Tel erbij op aanstekelijk spel, opzwepende muziek en de fraaie vormgeving van Lisanne Bovée, en je hebt een voorstelling als een bekoorlijk sprookje over zoeken, kwijtraken en verdwalen – en niet opgeven.”
De Volkskrant
  “Het Orkater-dna is duidelijk aanwezig bij deze twee makers. Licht absurdistisch in dialoog (‘de middeleeuwen zijn voorbij’ ‘Niet zo lang als ik leef’), en muzikaal interessant. Stoop en Wouters zijn multi-instrumentalisten en hun fadoachtige nummers zijn wonderschoon en druipen van de melancholie.”
Het Parool
  “De voorstelling staat als een huis (…) De afwisseling van speelstijlen, van muziek en tekst, de vele subtiele omdraaiingen en kleine grapjes maken het een feest om naar te kijken. Ze delen een liefde voor taal en muziek en hebben een goed gevoel voor onderkoelde humor met een ernstige ondertoon. Want al is het gegeven kolderiek, het gaat wel degelijk om de grote dingen in het leven, om de eeuwig knagende vraag naar zingeving, om schoonheid, om bevrijding.”
Theaterkrant


Ontvang interessante tips, bijboekingen, recensies en aanbiedingen in uw mailbox. Schrijf u in voor de nieuwsbrief en loop niets mis! Blijf op de hoogte!
Schrijf u in voor de nieuwsbrief