Data en kaarten

Nasrdin Dchar

Familiekroniek: OUMI, DAD, JA

Theater

Bingewatchen met meesterverteller Nasrdin Dchar! Beleef zijn drie succesvolle solovoorstellingen achter elkaar. Inclusief maaltijd.

Raadpleeg onze website kort voorafgaand voor actuele informatie over de veiligheids- en gezondheidsmaatregelen tijdens uw bezoek.

Nasrdin Dchar vertelt op ontwapenende manier over de belangrijkste mensen in zijn leven: zijn moeder, zijn vader en zijn vrouw. Hij neemt het publiek mee in zijn leven; zijn zoektocht als zoon van Marokkaanse ouders in Nederland, zíjn land.

Deze familiekroniek is een driedelige voorstelling over loyaliteit, over je plek vinden en natuurlijk over de liefde. Drie intieme verhalen, eerlijk en met humor gebracht, om een groter verhaal te vertellen.

OUMI
In ‘Oumi’ (vertaald: mijn moeder) speelt Nasrdin zijn moeder en met haar een hele generatie Marokkaanse vrouwen “Een verhaal van herinnering, verwondering, weemoed en veerkracht - ontwapenend en fris”, aldus de Volkskrant.

DAD
In ‘DAD’ (vader) speelt Nasrdin zijn vader, en gaat de dialoog met hem aan. Daarnaast staat hij stil bij zijn eigen vaderschap. Een voorstelling over generaties. Over emigratie. Over toen, nu en straks. “DAD van Nasrdin Dchar gaat ons allemaal aan.” – NRC Handelsblad.

JA
In ‘JA’ toont Nasrdin hoe hobbelig het pad van de liefde kan zijn. Hij vertelt het verhaal van de liefde tussen hem en zijn vrouw Amy. Een reis langs continenten en culturen, zijn eigen zoektocht naar volwassenheid en vooral naar de liefde en de verbinding. “Een belangrijke en heerlijke voorstelling”, schreef Trouw in haar vijfsterrenrecensie.

Uitdaging
“Deze familiekroniek is een reis door de tijd, een kennismaking met de familie Dchar, een ode aan migratieverhalen en een blik op een veranderende samenleving. Voor mij een enorme uitdaging. Voor het publiek hopelijk een onvergetelijke ervaring”, aldus Nasrdin.

Inclusief maaltijd
De drie voorstellingen zijn achtereenvolgend te zien. Tijdens één van de pauzes zal er een maaltijd klaar staan, verzorgd door Nadia Zerouali en Samira Dahmani van de Couscousbar in Amsterdam. Zo wordt het een feest voor alle zintuigen. Of in Nadia’s woorden: “Zoals Nasrdins theatervoorstellingen je in je hart kunnen raken. Zo voedt onze couscous je ziel!”. Het programma duurt naar verwachting van 17:00 tot 22:30 uur.

Lees verder

 

Rode Zaal

Prijzen

1e rang 50.00

Bovenstaande prijzen zijn exclusief € 1,50 boekingskosten per boeking.

Ontvang interessante tips, bijboekingen, recensies en aanbiedingen in uw mailbox. Schrijf u in voor de nieuwsbrief en loop niets mis! Blijf op de hoogte!
Schrijf u in voor de nieuwsbrief