Data en kaarten

SHOW ME THE MONEY

Sadettin K

‘Ik bezit dus ik besta’

Theater

Sadettin is een hedendaagse verteller die – met humor en zelfrelativering – het maatschappelijke combineert met het persoonlijke. 

Sadettin duikt in ‘SHOW ME THE MONEY’ in de wereld van het geld. Of beter gezegd: zijn geld. Geld speelt - zoals bij wel meer mensen - een grote rol in zijn leven. Als we eerlijk zijn: een te grote rol. Of het nu de afwezigheid ervan is, of de aanwezigheid: zijn leven wordt erdoor beheerst. Als hij het heeft, wil hij het uitgeven, maar steeds als hij bij een kassa afrekent hoopt hij dat hij niet te veel heeft gekocht.

Een geheim dat hier verklapt mag worden: de enige reden dat Sadettin als kind van Turkse arbeidsmigranten in Zutphen werd geboren en niet in het dorp van zijn ouders is geld. 

Zijn vader verliet Turkije voor het geld van Nederland. Misschien is Sadettin er daarom wel zo door geobsedeerd. Misschien is het iets erfelijks? Of moet hij een schuld aflossen, zo veel mogelijk geld verdienen en succesvol zijn in het leven als compensatie voor de offers van zijn ouders? En is dat misschien wat we allemaal aan het doen zijn, een schuld aan onze ouders terugbetalen?

Ondersteund door muziek van Kaspar Schellingerhout probeert Sadettin antwoord te vinden op deze lastige vragen.

Over Sadettin K
Sadettin Kirmiziyüz presenteert zijn voorstellingen onder de naam SADETTIN K. Sadettin is een hedendaagse verteller die – met humor en zelfrelativering – het maatschappelijke combineert met het persoonlijke. Hij maakte naam met voorstellingen als ‘Citizen K’ en ‘Somedaymyprincewill.com’ die thema’s als identiteit, migratie en integratie benaderen op een rake, soms grappige maar altijd ontroerende en empathische manier.
 

Lees verder

 

Blauwe Zaal

Prijzen

1e rang 20.00
2e rang 15.00
MTK 10% korting 18.00

Bovenstaande prijzen zijn exclusief € 1,50 boekingskosten per boeking.

Ontvang interessante tips, bijboekingen, recensies en aanbiedingen in uw mailbox. Schrijf u in voor de nieuwsbrief en loop niets mis! Blijf op de hoogte!
Schrijf u in voor de nieuwsbrief