Data en kaarten

Lebbis

De Ziel

Dit is een verplaatste voorstelling uit seizoen 20/21
Cabaret

Voor deze voorstelling geldt de Stadspasactie. Heb je een Stadspas met groene stip, dan betaal je slechts €2,50 per kaart. Reserveren kan alleen via kaartverkoop@meervaart.nl onder vermelding van het stadspasnummer. Niet geldig in combinatie met andere acties.

Lebbis: "Volgens onderzoek van de Amerikaans arts MacDougall zou de menselijke ziel 21,3 gram wegen. Ik vind het weinig. Er is twijfel aan zijn onderzoek. Dat vind ik logisch. Het onderzoek is gedaan begin 20ste eeuw en daarna nooit herhaald. Ik snap wel waarom. Toch wil ik het met u hebben over de ziel, wat het ook is.

Sta je op een mooie zomeravond, kan ook een winteravond zijn, als je maar buiten bent, naar de sterrenhemel te kijken. Dan weet je ogenblikkelijk: wij doen er totaal niet toe. Of wij er zijn of niet zijn is irrelevant. Als wij er niet toe doen, rest ons maar één ding: doen alsof. Doen alsof we er toe doen. En dat spelletje noemen we dan leven. Met die ziel van ons. Het mooie van doen alsof is, dat alles kan. We kunnen het spel helemaal zelf ontwerpen, de regels, de beloning, het begin en het einde.

Dus dat ga ik met u bespreken en wel op uiterst humoristische wijze, want dat bent u van mij gewend en ik heb daar zelf ook lol in. Dus welkom in mijn attractie. Lebbis speelt 'De Ziel'."

Het derde deel uit de trilogie De Bovengrens.

Voorafgaand dineren in de foyer
Chefkok Erwin van Akkeren duikt samen met leerlingen van het ROC de keuken in om voor u een mooi diner te bereiden. De leerlingen doen op deze manier werkervaring op in de keuken en bediening, begeleid door de mensen van ons eigen horecateam.

Het diner kost € 27,50,- per persoon (te boeken via Bestel Kaarten) en bestaat uit brood en hapjes bij binnenkomst, een koud voorgerecht, een warm hoofdgerecht en koffie/thee met zoetigheid. Bij de € 27,50,- per persoon zit één drankje en onbeperkt koffie/thee/water inbegrepen. Overige drankjes kunnen bij de bar worden afgerekend. 

Je kunt aangeven of je vegetarisch wilt eten of niet. Met diëten kunnen we helaas geen rekening houden.

Programma
18:15 uur: Inloop
18:45 uur: Diner
20:15 uur: Aanvang voorstelling 

Lees verder

 

Rode Zaal

Dineren vooraf mogelijk

Prijzen

1e rang 22.00
MTK 10% korting 19.80

Bovenstaande prijzen zijn exclusief € 1,50 boekingskosten per boeking.

  “In ‘De Ziel’ is Hans Sibbel de lenige, creatieve denker wiens ideeën je graag aanhoort... Theatercollege en comedy tegelijk”
de Volkskrant
  “Bezielde Lebbis op dreef... hij is er meester in om dwarse en eigenwijze ideeën aantrekkelijk te verpakken middels sterke staaltjes logica en originele voorbeelden”
NRC


Ontvang interessante tips, bijboekingen, recensies en aanbiedingen in uw mailbox. Schrijf u in voor de nieuwsbrief en loop niets mis! Blijf op de hoogte!
Schrijf u in voor de nieuwsbrief