Data en kaarten

Philip Glass Etudes for Piano

Feico Deutekom

Muziek

In de Etudes komen de verschillende kenmerken en technieken aan bod die de stijl van Glass zo kenmerkend en herkenbaar maken.

Philip Glass, de wereldberoemde componist en grondlegger van de minimal music, plaatst zich met zijn Etudes in de traditie van Chopin en Debussy. Hij componeerde de Etudes gedurende een periode van 20 jaar en voltooide de cyclus in 2014. Aanvankelijk schreef Glass de Etudes, zoals hij zelf zegt, om zelf te spelen en ter verbetering van zijn pianotechniek. Later gingen pianisten over de gehele wereld de uitdaging aan en namen zij luisteraars mee in dit prachtige late werk van deze invloedrijke componist. 

In de Etudes komen de verschillende kenmerken en technieken aan bod die de stijl van Glass zo kenmerkend en herkenbaar maken. Feico, gespecialiseerd in het werk van Glass en een goede bekende van de componist, speelt een selectie van de mooiste Etudes, variërend van de meest ritmisch opzwepend, de meest lyrische, tot de meest persoonlijke en verstilde muziek die de componist ooit schreef.

Glass & Meer
Het concert maakt onderdeel uit van ‘Glass & Meer’: een reeks van verschillende concerten in de Meervaart waarin de muziek van Philip Glass de rode draad vormt. Daarnaast wordt werk van andere componisten uitgevoerd. Dit alles in samenwerking met Cor Knoester van Hommage Philip Glass.

Foto: Janiek Dam

Lees verder

 

Blauwe Zaal

Prijzen

1e rang 17.50
MTK 10% korting 15.75

Bovenstaande prijzen zijn exclusief € 1,50 boekingskosten per boeking.

Ontvang interessante tips, bijboekingen, recensies en aanbiedingen in uw mailbox. Schrijf u in voor de nieuwsbrief en loop niets mis! Blijf op de hoogte!
Schrijf u in voor de nieuwsbrief