Data en kaarten

De Brieven van Mia

ROSE stories/George & Eran Producties

Familie / Jeugd
9+

Voor deze voorstelling geldt de Stadspasactie. Heb je een Stadspas met groene stip, dan betaal je slechts €2,50 per kaart. Reserveren kan alleen via kaartverkoop@meervaart.nl onder vermelding van het stadspasnummer. Niet geldig in combinatie met andere acties.

Op een dag vindt de elfjarige Syrische Laila een stapel oude brieven op de zolder van de 91-jarige Joodse Isa Cohen. Voor ze het weten zitten Laila en meneer Cohen middenin een spannende speurtocht naar het lot van Mia, de briefschrijfster. Mia blijkt de in de oorlog verdwenen jeugdliefde van meneer Cohen. Maar wie was ze precies? En wat is er met haar gebeurd?

We volgen dit verhaal door de ogen van een oude Joodse man en een jong Syrisch meisje, die zelf net gevlucht is voor de oorlog. Langzaamaan ontstaat er een onwaarschijnlijke vriendschap tussen twee ogenschijnlijke tegenpolen. Samen proberen zij het mysterie rondom het lot van Mia tijdens de Tweede Wereldoorlog te ontrafelen.

‘De Brieven van Mia’, gebaseerd op het succesvolle boek van Astrid Sy, gaat over wat oorlog met je doet. Het is is een spannende, muzikale zoektocht van twee onwaarschijnlijke vrienden naar een vergeten verleden.

George & Eran Producties brengt grote maatschappelijke thema’s terug tot menselijke proporties, zowel voor volwassenen als kinderen. Onze makers zijn bekend van de succesvolle voorstellingen ‘Woestijnjasmijntjes’, de ‘George & Eran lossen de wereldvrede op’-trilogie en ‘George & Eran worden racisten’.

ROSE stories is de coproducent van ‘De Brieven van Mia’. ROSE stories produceerde eerder onder meer de voorstelling ‘Melk & Dadels’, geselecteerd voor het Nederlands Theater Festival 2019 als één van de beste voorstellingen van het seizoen. Daarnaast is ROSE stories de uitgever van het boek ‘De Brieven van Mia’ van Astrid Sy.

Lees verder

 

Rode Zaal

Prijzen

1e rang 20.00
2e rang 15.00
3e rang 10.00
Kindprijs 1e rang 15.00
Kindprijs 2e rang 10.00
Kinderprijs 3e rang 5.00
MTK 10% korting 18.00

Bovenstaande prijzen zijn exclusief € 1,50 boekingskosten per boeking.

  “Veel meer dan een avunturenverhaal”
NRC
  “Steeds ligt de ontroering om de hoek”
de Volkskrant


Ontvang interessante tips, bijboekingen, recensies en aanbiedingen in uw mailbox. Schrijf u in voor de nieuwsbrief en loop niets mis! Blijf op de hoogte!
Schrijf u in voor de nieuwsbrief