Data en kaarten

Charlie and the Chocolate Factory - de Musical

Stichting Theateralliantie

Een onweerstaanbare musical

Musical
Voorjaarsvakantie
8+
Meer Minder data weergeven

Roald Dahls populairste boek komt tot leven in een spectaculaire musical vol prachtige nummers, een oogstrelend decor en geestig herkenbare personages. 

★★★★ - NRC
★★★★ - AD
★★★★ - de Volkskrant

Charlie and the Chocolate Factory vertelt het alom bekende verhaal over Charlie die een van de gouden tickets bemachtigt waarmee hij toegang krijgt tot de mysterieuze chocoladefabriek van Willy Wonka. Deze geheimzinnige chocolademaker maakt van de felbegeerde rondleiding een ware beproeving om te bepalen wie zijn opvolger wordt.

Een verhaal over de kracht van verbeelding, over dromen, over (groot)ouders en kinderen, over het stokje overdragen en vooral: over dat er altijd een kans op geluk is, hoe klein die ook lijkt te zijn. Na West End & Broadway is deze meeslepende musical nu voor het eerst te zien in Nederland.
 
Het verhaal 
De wereldberoemde Willy Wonka opent de poorten van zijn mysterieuze chocoladefabriek, maar slechts voor vijf gelukkigen die een gouden ticket weten te vinden. Het is de grootste wens van de jonge Charlie om de fabriek te mogen bezoeken, iets waar hij al jaren van droomt en alles voor over heeft.

Het gezin van Charlie is arm en de kans op het vinden van een gouden ticket is heel klein. Een schril contrast met de vier kinderen uit de welgesteldere milieus, die zonder veel moeite een gouden ticket weten te bemachtigen. Maar Charlie heeft geluk en vindt het laatste ticket.

Samen met de vier andere ticketwinnaars gaat hij op een onvergetelijke reis door de wondere wereld van Willy Wonka’s chocoladefabriek. Wat begon als een rondleiding blijkt echter een test van de eigenzinnige Willy Wonka te zijn, om een waardige opvolger als directeur van zijn fabriek te vinden.

Lees verder

 

Rode Zaal

Prijzen

1e rang 47.50
2e rang 42.50
3e rang 37.50
Kindprijs 1e rang 42.50
Kindprijs 2e rang 37.50
Kinderprijs 3e rang 32.50

Bovenstaande prijzen zijn exclusief € 1,50 boekingskosten per boeking.

  “Een musical om van te smullen... Acteur Remko Vrijdag brengt de magie... heeft alle ingrediënten om het publiek te laten verdwijnen in die magische wereld van Willy Wonka.”
NRC
  “Innemende musical... Regisseur Jasper Verheugd zet zijn personages in een prachtige eerste acte stuk voor stuk goed neer, om na de pauze alle remmen los te gooien.”
AD
  “Een extreem vermakelijke musical... sommige liedjes zijn, in de vertaling van Thomas van Luyn, zo snel, geestig en satirisch dat je ze direct nog een keer wilt horen.”
de Volkskrant


Ontvang interessante tips, bijboekingen, recensies en aanbiedingen in uw mailbox. Schrijf u in voor de nieuwsbrief en loop niets mis! Blijf op de hoogte!
Schrijf u in voor de nieuwsbrief