Data en kaarten

Mei en de vuilnismannen van de ziel

Kenneth Herdigein

Een nieuwe Lente en een nieuw Geluid

Literair

Onder de noemer Over de vloer (in Nieuw-West) geeft Meervaart podium aan lokaal gebonden programma’s. Het aanbod is een mix van exposities, lezingen, filmvertoningen, performances en uitvoeringen.*

Een nieuwe Lente en een nieuw Geluid.
Deze eerste zin uit het beroemde gedicht MEI van Herman Gorter is de rode draad in het nieuwe luchtige theaterprogramma van Kenneth Herdigein.

Herdigein is gefascineerd door dichters. Hij noemt hen de vuilnismannen van onze ziel.
Voor een antwoord op de vraag waar die fascinatie vandaan komt, gaat Kenneth terug naar zijn roots. 
Via dichters uit zijn geboorteland Suriname en grote voorbeelden uit Herdigeins leven, krijgt hij samen met het publiek inzicht in zijn literaire dna. Iets dat terug gaat tot aan de Hollandse dichters uit de negentiende eeuw. In het werk van de Surinaamse dichter Michaël Slory toont Herdigein duidelijk de inspiratie die de Hollandse meesters hem geschonken. Daarnaast maakt hij de verwantschap van met de afschaffing van de slavernij In 1863 voelbaar. Er braken andere tijden aan. Er kwam een nieuwe Lente in de literatuur. 

MEI en de vuilnismannen van de ziel is een tocht door de poëzie. Met de MEI van Gorter start een inspirerende reis langs de schoonheid, persoonlijkheid en urgentie van taal. Als Meervaart presenteren we dit programma met extra liefde omdat Kenneth Herdigein opgroeide in de buurt van de Meervaart. In zijn werk legt hij op persoonlijke niveau verbindingen tussen wat op het eerste gezicht misschien niet met elkaar te rijmen valt. Mooier kunnen we de maand mei niet afsluiten. 

 

*Onder de noemer Over de vloer (in Nieuw-West) geeft Meervaart podium aan lokaal gebonden programma’s. Het aanbod is een mix van exposities, lezingen, filmvertoningen, performances en uitvoeringen. De makers lopen uiteen van buurtbewoners, autodidacten en professionals die met elkaar verbonden zijn in hun liefde voor kunst, cultuur en Nieuw-West. Zo vieren we het stadsdeel, reflecteren we op haar heden, verleden & toekomst en zetten we haar bewoners op de voorgrond. Over de vloer geeft met energie, verwondering en betrokkenheid uiting aan het besef: Nieuw-West heeft ons gemaakt. Wij maken Nieuw-West.

Lees verder

 

Blauwe Zaal

Prijzen

1e rang 17.50
2e rang 12.50
MTK 10% korting 15.75

Bovenstaande prijzen zijn exclusief € 1,50 boekingskosten per boeking.

  “Wat een voordracht! Ik kan me voorstellen dat je zenuwachtig was van tevoren: zo’n enorm stuk uit je hoofd, en bepaald niet de makkelijkste kost. Maar wat klonk dat lekker. Vroeger heb ik het vaak gelezen, ook vanwege mijn studie, maar nu kon ik me er gewoon in laten zuigen door jou, vol overgave, heerlijk. Dank!”
Hanny Alkema - theaterjournalist o.a. Dagblad Trouw
Ontvang interessante tips, bijboekingen, recensies en aanbiedingen in uw mailbox. Schrijf u in voor de nieuwsbrief en loop niets mis! Blijf op de hoogte!
Schrijf u in voor de nieuwsbrief