Data en kaarten

Ongerijmd

Theaterbolwerk PUNCH

Theater

De voorstelling neemt ons mee over de grillige paden van een verward persoon, iemand die niet meer verantwoordelijk is voor wat hij zegt, schrijft of doet.

“Het eerste stuk dat volgende seizoen onder de vlag van theaterbolwerk PUNCH verschijnt is ‘ongerijmd, waarbij Frank Siera als het ware in het hoofd is gekropen van Gerrit Achterberg, een geniale dichter die met tbs achter de tralies verdwijnt na de moord op zijn hospita”, vatte De Telegraaf samen.

Wanneer ben je niet meer verantwoordelijk voor wat je zegt, schrijft of doet? Als je – als 's Neerlands grootste dichter – je eigen gedachten niet op een rijtje hebt, wat betekenen alle loftuitingen dan nog? Wat als je eigen taal een loopje met je neemt? Als je een moord pleegt, maar ontoerekeningsvatbaar wordt verklaard?

‘Ongerijmd’ is veel meer dan een platte biografie. Het is eerder een kakofonie van stemmen die, aan de hand van het tumultueuze leven van Gerrit Achterberg, overzicht en structuur proberen te scheppen. 

“In een speelse tekst leidt Frank Siera de toeschouwer via terzijdes en uitweidingen dwars door een verwoede poging om structuur aan te brengen in een chaotisch bestaan”, aldus NRC, dat spreekt van een “geestige taalpartituur rondom de biografie van Gerrit Achterberg”.

U hoeft geen liefhebber te zijn van Gerrit Achterberg om van deze voorstelling te genieten. Sterker nog: het is misschien nog interessanter als u Achterberg nog niet kent. De voorstelling neemt ons mee over de grillige paden van een verward persoon, iemand die niet meer verantwoordelijk is voor wat hij zegt, schrijft of doet.
 

Lees verder

 

Blauwe Zaal

Prijzen

1e rang 20.00
2e rang 17.50
MTK 10% korting 18.00

Bovenstaande prijzen zijn exclusief € 1,50 boekingskosten per boeking.

  “Een geestige taalpartituur rondom de biografie van Gerrit Achterberg”
NRC
Ontvang interessante tips, bijboekingen, recensies en aanbiedingen in uw mailbox. Schrijf u in voor de nieuwsbrief en loop niets mis! Blijf op de hoogte!
Schrijf u in voor de nieuwsbrief