Data en kaarten

Fos, die Bob bedacht, die de wereld bedacht

Het NUT

familie / Jeugd
herfstvakantie
8+

Geloof jij in Messi of in Ronaldo? Hoe oud is Sinterklaas? Wie heeft de wereld gemaakt?

‘Fos, die Bob bedacht, die de wereld bedacht’ is een muzikale, speelse, spannende en filosofische voorstelling voor iedereen van 8 jaar en ouder over de vraag hoe je samen kan spelen als je iets anders gelooft dan je vriendje of vriendinnetje.

Geloof jij in Messi of in Ronaldo? Hoe oud is Sinterklaas? Wie heeft de wereld gemaakt? Bestaan unicorns echt? Zijn mensen afstammelingen van apen?

Fos weet niet wie zijn moeder is. Zijn vader praat nooit over haar. Gelukkig heeft Fos Bob. Die is er altijd voor Fos. Als hij ergens mee zit, of als hij een vraag heeft. Bob weet alles. Bob kan alles. Bob heeft altijd een antwoord.

“Ik bedacht Bob in de tuin van ons vorige huis. Hij zat boven in de boom kastanjes te eten. Gepofte kastanjes met boter en suiker. Die plukte hij zo uit de boom, gepoft en al.” 
- Fos

Drie weken geleden is Fos verhuisd. Zijn vader heeft een oude boerderij gekocht, die hij aan het opknappen is. Fos kan het erg goed vinden met zijn nieuwe buurmeisje Bibi. Ze worden vrienden. Bibi kan Bob niet zien, maar ze is hartstikke nieuwsgierig en zit boordevol vragen over hem. Als Bob plots verdwijnt, raakt Fos in paniek en weet het zeker: dat is de schuld van Bibi. Bob moet terugkomen! En Bibi moet weg.
 

Lees verder

 

Blauwe Zaal

Exclusief pauzedrankje

Prijzen

1e rang 9.00

Bovenstaande prijzen zijn exclusief € 1,50 boekingskosten per boeking.

  “Aanstekelijk verhaal vol na├»viteit, humor en verbeelding, een zeer geslaagd (jeugd)regiedebuut van Joep Hendrikx ”
De Volkskrant
  “Een groot deel van de charme van deze voorstelling komt van de spelers Yara Piekema en Emile Rogissart, die precies de juiste, onbekommerde toon aanslaan en daarmee jong en oud om hun vinger winden.”
De Volkskrant
  “Intiem filosofisch jeugdtheater over samen en alleen zijn. ”
Theaterkrant


Ontvang interessante tips, bijboekingen, recensies en aanbiedingen in uw mailbox. Schrijf u in voor de nieuwsbrief en loop niets mis! Blijf op de hoogte!
Schrijf u in voor de nieuwsbrief