Data en kaarten

FORTUYN

Toneelgroep Jan Vos

Over een politieke aardverschuiving

Theater

Wat fijn dat we u weer mogen verwelkomen in de Meervaart.

Na de succesvolle schouwburgtournees van GAS en MANSHOLT presenteert Toneelgroep Jan Vos FORTUYN.

Het is 2001. Er broeit iets in Rotterdam. Terwijl PvdA-lijsttrekker Ans Lindenboom zich op het stadhuis opmaakt voor de verkiezingen, komt een clubje ontevreden Rotterdammers bij elkaar. Zij zijn het geloof in het stadsbestuur volledig kwijt en richten Leefbaar Rotterdam op. Ans Lindenboom zet alle zeilen bij, maar tot haar verbijstering weten de nieuwkomers de PvdA met groot gemak van de troon te stoten.

FORTUYN is een wrange komedie over een turbulente verkiezingsstrijd die de Nederlandse politiek voorgoed veranderde.

Cast: John Buijsman, Trudi Klever, Rabbi Jallo, José Kuijpers, Yahya Gaier, Dimme Treurniet en Java Koot | componist: Jaap van Keulen | tekst: Tjeerd Bischoff | regie: Jeroen van den Berg

 

Rode Zaal

Prijzen

1e rang 26.50
2e rang 21.50
MTK 10% korting 23.85

Bovenstaande prijzen zijn exclusief € 1,50 boekingskosten per boeking.

  “De in twee helften opgedeelde draaischijf op het toneel staat mooi symbool voor de toegenomen polarisatie: we zien verschillende werelden op dezelfde grond, die elkaar nooit ontmoeten.”
NRC
  “Een interessant, knap geacteerd drama waarin de opmars van Pim Fortuyn van diverse kanten wordt belicht.”
EW Magazine
  “Tjeerd Bischoff besteedde in zijn theatertekst veel aandacht aan het toelichten van het gevoel van onveiligheid voor deze uiteenlopende personages.”
Theaterkrant


Ontvang interessante tips, bijboekingen, recensies en aanbiedingen in uw mailbox. Schrijf u in voor de nieuwsbrief en loop niets mis! Blijf op de hoogte!
Schrijf u in voor de nieuwsbrief