Data en kaarten

Tim Fransen

De mens en ik

Cabaret

Homo sapiens hebben we onszelf genoemd, oftewel: de wijze mens. Maar hoe zit nou het precies met die wijsheid?

De mens is een hoogst eigenaardige diersoort. Een zoogdier, weliswaar. Maar wel een zoogdier dat de stoommachine heeft uitgevonden, en de dickpic. De uitvinder van vaccins en van complottheorieën. Van beschaving en van de uraniumbom. 
 
Homo sapiens hebben we onszelf genoemd, oftewel: de wijze mens. Maar hoe zit nou het precies met die wijsheid? Op komische wijze maakt Tim Fransen ons deelgenoot van zijn worsteling met de mensheid.

Poelifinario(s)
Zijn eerste avondvullende voorstelling werd bekroond met de cabaretprijs Neerlands Hoop. Voor zijn tweede voorstelling ontving Tim Fransen – als jongste cabaretier ooit – een Poelifinario. De jury schreef: “Tim Fransen bewijst andermaal zijn grote klasse als filosofisch cabaretier”. 

Met 'De mens en ik' - zijn derde programma - maakt Tim kans op nóg een Poelifinario! "Na twee door oude filosofen gedomineerde programma’s durfde Tim Fransen het roer om te gooien", schrijft de VSCD-jury over de genomineerde. "In De mens en ik wordt hij door buitenaardse wezens zélf aangesteld als wijsgeer. Hij moet een belangrijke vraag beantwoorden: doen Homo sapiens meer kwaad of meer goed op aarde? Binnen dat raamwerk wisselt de cabaretier scherpe analyses over de mens af met hilarische verhalen op microniveau. Deze goed uitgebalanceerde voorstelling laat zien dat Fransen blijft groeien. Zonder de filosofie volledig te verlaten, verbreedt hij zijn wapenarsenaal." De prijzen worden op 10 oktober 2022 uitgereikt.

Lees verder

 

Rode Zaal

Dineren vooraf mogelijk

Stadspas

Voor deze voorstelling geldt de Stadspasactie. Heeft u een Stadspas met groene stip, dan betaalt u slechts €2,50 per kaart (max. 2 kaarten per pas).

Reserveren kan alleen via kaartverkoop@meervaart.nl o.v.v. het pasnummer. Niet geldig in combinatie met andere acties.

Prijzen

1e rang 22.00
2e rang 17.00
3e rang 12.00
MTK 10% korting 19.80

Bovenstaande prijzen zijn exclusief € 1,50 boekingskosten per boeking.

  “Tim Fransen balanceert perfect tussen ideeën en een geweldige hoeveelheid geestigheid. ”
de Volkskrant
  “‘De mens en ik’ is een sterke voorstelling met een urgente ondertoon en een hoge grapdichtheid. ”
Trouw
  “Als geen ander weet Tim Fransen nog altijd het banale met het intellectuele te verbinden. ”
De Telegraaf
  “Tim Fransen is grappiger dan ooit. ”
Het Parool
  “Tim Fransen perfectioneert zijn winnende formule… Als geen ander kan de genuanceerde cabaretier de absurditeit in onze werkelijkheid observeren en die compleet op zijn kop zetten. ”
Theaterkrant


Ontvang interessante tips, bijboekingen, recensies en aanbiedingen in uw mailbox. Schrijf u in voor de nieuwsbrief en loop niets mis! Blijf op de hoogte!
Schrijf u in voor de nieuwsbrief