Data en kaarten

Janneke de Bijl

Dit is het nou

Cabaret

“Hans Dorrestijn hoeft niet meer te zoeken. In Janneke de Bijl heeft hij een waardige opvolger”.
- Trouw

Net als iedereen heeft Janneke misschien niet lang meer te leven. Ze wil geen kind, geen broodfonds en geen huis dat haar persoonlijkheid weerspiegelt (liever niet zelfs). Maar wat dan wel? Hoe stel je doelen als je een weekendje Veluwe precies even leuk vindt als een maand Curaçao?

In 'Dit is het nou' observeert Janneke er weer op los. Ze hoeft maar om zich heen of in de spiegel te kijken, en de absurditeit van de worstelende mens dient zich alweer aan. Janneke beschrijft wat ze ziet, legt de onlogica daarvan bloot en fileert wat gefileerd dient te worden. En dat allemaal in Janneke-stijl: zwartgallig, herkenbaar en doorspekt met onderkoelde humor.

Meer over Janneke
Janneke won in 2017 de jury- en publieksprijs van Cameretten en werd door de Volkskrant uitgeroepen tot een van de comedytalenten van 2019. Ze heeft een blog (Hoge verwachtingen), een podcast (Sketches en gelul, met Jasper Dijkema), is steeds vaker te horen als een van de ‘druktemakers’ in De Nieuws BV op Radio 1 en schreef onlangs het boek Pogingen tot zomer. Ook is Janneke lid van Comedytrain

Lees verder

 

Blauwe Zaal

Stadspas

Voor deze voorstelling geldt de Stadspasactie. Heeft u een Stadspas met groene stip, dan betaalt u slechts €2,50 per kaart (max. 2 kaarten per pas).

Reserveren kan alleen via kaartverkoop@meervaart.nl o.v.v. het pasnummer. Niet geldig in combinatie met andere acties.

Prijzen

1e rang 18.50
2e rang 13.50
MTK 10% korting 16.65

Bovenstaande prijzen zijn exclusief € 1,50 boekingskosten per boeking.

  “Hans Dorrestijn hoeft niet meer te zoeken. In Janneke de Bijl heeft hij een waardige opvolger. ”
Trouw
  “Janneke de Bijl baart geen kinderen, maar zorgen. En verrassende grappen over die zorgen. ”
de Volkskrant
  “Een cabaretier in wier universum het altijd prettig miezert. Haar nuchterheid en analytische karakter botsen erg geestig met het verlangen om toch vooral te léven. ”
Het Parool
  “In haar gevatte liedjes komt het kleine leed… tot zijn recht. Hierin overheerst het komische, versterkt door De Bijls flexibele rijmwerk. ”
NRC
  “Gortdroog en een tikje zwartgallig zijn de handelswaren van deze comedian… Licht cynisch… en met een grote portie zelfspot. ”
Theaterkrant


Ontvang interessante tips, bijboekingen, recensies en aanbiedingen in uw mailbox. Schrijf u in voor de nieuwsbrief en loop niets mis! Blijf op de hoogte!
Schrijf u in voor de nieuwsbrief