Data en kaarten

Het Indisch Interieur

Hans Dagelet, Bodil de la Parra, Reinout Bussemaker, Bo Tarenskeen, Mingus Dagelet en Amarenske Haitsma

Theater

Stille getuigen van een gewelddadig, mysterieus en complex verleden dat nog steeds doorwerkt in alle haarvaten van de Nederlandse maatschappij.

In ‘Het Indisch Interieur’ onderzoekt schrijver en regisseur Bo Tarenskeen hoe het Indische oorlogsverleden nog steeds doorwerkt in de huidige generatie Indische Nederlanders. 

We zijn gedurende een avond en nacht getuige van een Indische familie waarvan de pater familias (Hans Dagelet) probeert zijn erfenis te verdelen onder zijn kinderen (Reinout Bussemaker, Bodil de la Parra, Bo Tarenskeen), kleinkinderen (Mingus Dagelet) en aanhang (Amarenske Haitsma). 

Drie generaties buigen zich over alles wat het familiehuis herbergt: stille getuigen van een gewelddadig, mysterieus en complex verleden dat nog steeds doorwerkt in alle haarvaten van de Nederlandse maatschappij. 

Tarenskeen schreef met ‘Het Indisch Interieur’ een scherp familiedrama. Achter elk erfstuk schuilt een verhaal, maar de erfgenamen lijken niet echt happig om die verhalen aan te horen. Drie generaties Indo’s én hun Nederlandse partners blijken nog steeds te worstelen met een tropisch trauma dat allesbehalve afgerond is.

Indisch Zwijgen
Volgens het NIOD hebben 2 miljoen Nederlanders een Indische achtergrond. Het is dus een groot raadsel dat deze geschiedenis tot voor kort geen grotere plek heeft ingenomen in ons nationale bewustzijn. Het ‘Indisch Zwijgen’ is een hardnekkig cliché, want er blijkt net zo hard sprake te zijn van een ‘Nederlands Verzwijgen’. 
 

Lees verder

 

Rode Zaal

Prijzen

1e rang 26.00
2e rang 21.00
3e rang 16.00
MTK 10% korting 23.40

Bovenstaande prijzen zijn exclusief € 1,50 boekingskosten per boeking.

Ontvang interessante tips, bijboekingen, recensies en aanbiedingen in uw mailbox. Schrijf u in voor de nieuwsbrief en loop niets mis! Blijf op de hoogte!
Schrijf u in voor de nieuwsbrief