Data en kaarten

Het Lijflied

Opera Zuid

Opera
6+

In ‘Het Lijflied’ ontdekken we samen met hoofdpersonage Ina het wonderbaarlijke klankuniversum dat haar organen maakt.

Je hoort typische lichaamsgeluiden, zoals het borrelen van haar maag, het kloppen van haar verliefde hart en het pruttelen van haar darmen, maar ook onbekende geluiden als die van hersengolven.

Lucas Wiegerink componeerde muziek van deze wonderbaarlijke geluiden, die live gespeeld worden door zangers en muzikanten en worden verrijkt door de kunsten van een geluidsontwerper. 

Ieder orgaan heeft eigen muziek. Ina’s maag maakt mechanische muziek, haar hart zingt in de romantische negentiende-eeuwse operastijl, terwijl haar darmen in een spastische taal met horten en stoten van zich laten horen.

Alma Terrasse schreef het libretto van deze familieopera en is tevens regisseur. “Ik heb ‘Het Lijflied’ precies geschreven zoals ik het wilde regisseren; met een meisje in de hoofdrol, aandacht voor wetenschap, emoties en vriendschap en dat alles in een mysterieuze en magische sfeer. Ik hoop dat kinderen in ‘Het Lijflied’ ontdekken hoe rijk en wonderlijk hun innerlijke wereld is, waarin alles met elkaar in verbinding staat.”

De opera duurt ongeveer één uur, zonder pauze en wordt in het Nederlands uitgevoerd.

'Het Lijflied' is een coproductie van Opera Zuid, De Nationale Opera en November Music, en is mede mogelijk gemaakt door het Fonds Podiumkunsten en Kunstloc Brabant.

Lees verder

 

Blauwe Zaal

60 minuten

Prijzen

1e rang 17.50
2e rang 12.50
MTK 10% korting 15.75

Bovenstaande prijzen zijn exclusief € 1,50 boekingskosten per boeking.



Ontvang interessante tips, bijboekingen, recensies en aanbiedingen in uw mailbox. Schrijf u in voor de nieuwsbrief en loop niets mis! Blijf op de hoogte!
Schrijf u in voor de nieuwsbrief