Data en kaarten

Anne-Fay’s Reaspora

DOX

Muziektheater
16+

‘Reaspora’ is een intiem en krachtig concert over kolonialisme.

Verhalen over slavernij stromen door je bloed, maar zijn doorgaans nooit verteld door je familie. Hoe ontdek je je familieverleden, al helemaal als de Nederlandse geschiedenisboeken maar één kant van het verhaal vertellen?

Zangeres Anne-Fay Kops en filmmaker Felix Kops volgen de voetsporen van hun familie en voorouders de hele wereld rond en maken een intiem en krachtig concert over kolonialisme; een voorstelling vol vraagtekens, songs, dans en visuals. 

Een wereldreis langs de routes van de slavernij 
In de voorstelling volgen we een witte vrouw op zoek naar haar familiegeschiedenis via haar ouders, grootouders, overgrootouders en de vele generaties daarvoor. Bloedbanden die werelddelen overstaken in een zoektocht naar een beter leven. 

Anne-Fay en Felix reisden van Nederland via Aruba en Curaçao naar Suriname en Ghana, op zoek naar de verhalen achter hun afkomst. Ze maakten in al deze landen muziek met lokale producers. Ook filmden ze beelden op de voormalige plantages in Suriname, op de Atlantische Oceaan en in een slavenfort in Ghana.

De mensen, hun verhalen en de muziek van deze reis verwerken zij in nummers, waarin je invloeden terughoort van hiphop, soul, gospel, elektronica en traditionele stijlen uit de landen van hun voorouders. Iedere song wordt vergezeld door een muziekvideo in de stijl van Beyoncé.

Met medewerking van
De songs werden tot een album gesmeed met producers Morgan Avenue (S10, Naaz) en Jeremia Jones (Ed Sheeran, Nicki Minaj). 

De muziektheatershow wordt geregisseerd door DOX’ huisregisseur Timothy de Gilde. Theatermaakster en schrijfster Bodil de la Parra schreef de theatertekst op basis van persoonlijke verhalen van broer en zus Kops over hun diaspora. 

In aanloop naar de theatermuziekshow ‘Anne-Fay’s Reaspora’ maakten Anne-Fay en Felix in 2020, in samenwerking met Paradiso Melkweg Productiehuis, al een muziekshow die in première ging in de Melkweg. Die eerdere show ontving lovende kritieken.

Lees verder

 

Blauwe Zaal

Prijzen

1e rang 17.50
2e rang 12.50
MTK 10% korting 15.75

Bovenstaande prijzen zijn exclusief € 1,50 boekingskosten per boeking.Ontvang interessante tips, bijboekingen, recensies en aanbiedingen in uw mailbox. Schrijf u in voor de nieuwsbrief en loop niets mis! Blijf op de hoogte!
Schrijf u in voor de nieuwsbrief