Data en kaarten

Theo Nijland

Ontboezemingen van een blij mens

Cabaret

Theo Nijland rekt de grenzen op van wat er mogelijk is binnen een liedje.

Wonderlijk, dat je zomaar gewillig achterover zakt voor iemand die je niet persoonlijk kent. Alleen omdat hij de meest intieme ontboezemingen verpakt in liedjes, wil je met hem mee. Ook al weet je dat, juist als je heerlijk weg wilt glijden op een bed van romantische pianoklanken, hij je opeens de oren kan wassen. Nijland rekt nu eenmaal altijd de grenzen op van wat er mogelijk is binnen een liedje. Heel slinks en irritant eigenlijk, maar je wilt het, omdat hij er inmiddels een meester in is. 

Dus kom maar op en laat je gniffelend gek maken door zijn oude en nieuwe repertoire, zijn donkerbruine stem en het klapwieken van zijn vleugel. 

Met zijn laatste programma 'En de rest is onzin' won hij de Poelifinario voor de beste kleinkunstvoorstelling van 2019. Eerder won hij twee keer de Annie M.G. Schmidtprijs en in 2015 ontving hij de Groenman-taalprijs.

 

Blauwe Zaal

Dineren vooraf mogelijk

* Stadspas

Voor deze voorstelling geldt de Stadspasactie. Heeft u een Stadspas met groene stip, dan betaalt u slechts €2,50 per kaart (max. 3 kaarten per pas).

Reserveren kan alleen via kaartverkoop@meervaart.nl o.v.v. het pasnummer dat met 6064... begint. U ontvangt dan een iDEAL betaallink. Na betaling ontvangt u de kaarten in uw mail. Niet geldig in combinatie met andere acties.

Prijzen

1e rang 18.00
2e rang 13.00
MTK 10% korting 16.20

Bovenstaande prijzen zijn exclusief € 1,50 boekingskosten per boeking.

  “De schatkist waaruit de zanger kan putten is groot en diep. Het is en blijft genieten wanneer Nijland, gewapend met zijn vleugel en zijn scherpe taal, de culturele wereld de les leest.”
de Volkskrant
  “In Ontboezemingen van een blij mens rijgt Nijland fabelachtige nummers uit zijn rijke oeuvre aaneen met tragikomische verhaaltjes.”
NRC
  “Prachtige liedjes waarin hij vrijwel altijd het hoofd de strijd aan laat gaan met het hart, met onnavolgbare pianobegeleiding… er is niets gladjes aan Nijland en dat moeten we koesteren.”
Theaterkrant: de keuze van de criticus
  “Een fijn avondje Nijlanden. Alle benodigde ingrediënten zijn aanwezig: het graven in de kinderziel, schitterende liefdesliederen en de half gespeelde, half gemeende verontwaardiging.”
Het Parool
  “Waanzinnig goede componist en tekstschrijver... schrijnend van veraf en tegelijkertijd geestig van dichtbij... kleine miniatuur-universa waarin hij onze pijnlijke tekortkomingen spiegelt.”
Friesch Dagblad
Ontvang interessante tips, bijboekingen, recensies en aanbiedingen in uw mailbox. Schrijf u in voor de nieuwsbrief en loop niets mis! Blijf op de hoogte!
Schrijf u in voor de nieuwsbrief