Data en kaarten

FRAMED

Conny Janssen Danst

Dans

‘FRAMED’ is een filmisch gemonteerde vertelling waarin livedans, filmbeelden en muziek samen komen en een gezamenlijke wereld creëren.

In de nieuwste voorstelling van Conny Janssen Danst observeren we twaalf personages die ogenschijnlijk niets met elkaar te maken hebben. Via filmbeelden en livedans zien we slices of life; verschillende levens in de stad. Ieder persoon in zijn eigen ritme en routine, met eigen verlangens en gedachten.

Aan de hand van een mozaïek aan vertellingen ontdekken we wat hen verbindt. Waar hun individuele levens elkaar raken, zonder dat zij dat zelf beseffen.

Visie op de Stad
In ‘FRAMED’ is een grote rol weggelegd voor video. Conny Janssen werkt daarvoor samen met decorontwerper Thomas Rupert en filmmaker Davide Bellotta. Een LED-scherm van 33 m2 representeert als een abstract schilderij de huid van de stad. De getoonde filmbeelden dienen als lichtbron en gevoelssensor voor de avontuurlijke groep dansers bestaande uit jong talent en bekende gezichten. 

De muziek in ‘FRAMED’ is een gevarieerde soundtrack die zich beweegt tussen kristalheldere klassieke muziek en filmisch stadse soundscapes.

Conny Janssen
Conny Janssen kiest voor dansers met een uitgesproken karakter die op het toneel staan als mensen van vlees en bloed. Breekbaar, strijdbaar en gepassioneerd. Motto van de choreograaf: in een wereld die steeds harder en onmenselijker wordt, moeten we ruimte maken voor persoonlijke verhalen. 

“Juist in deze tijd, waarin we geïsoleerder leven dan we misschien willen, laten we zien dat iedereen op zijn eigen manier omgaat met het gevoel dat achter onze dagelijkse levens schuilt.”
– Conny Janssen

Let op: In ‘FRAMED’ komen lichtflitsen en stroboscopische effecten voor. Dit kan bij mensen met epilepsie mogelijk een aanval veroorzaken.

Lees verder

 

Rode Zaal

Prijzen

1e rang 25.00
2e rang 20.00
3e rang 15.00
MTK 10% korting 22.50

Bovenstaande prijzen zijn exclusief € 1,50 boekingskosten per boeking.

  “Met dit krachtige visuele ontwerp lukt het scenograaf Thomas Rupert en filmmaker Davide Bellotta om de nieuwe dansstream Framed – Window on the City van diepte te voorzien met bedwelmende beelden van Rotterdam.”
de Volkskrant
  “Het is een feest om in hedendaagse dans zoveel lichamen in een werk te zien dansen. Dat was het al, omdat zoiets kostbaar is, maar nu nog meer omdat we zo weinig mensen om ons heen hebben. Daarnaast overtuigt de diversiteit binnen het ensemble…”
Theaterkrant
  “Van de duetten springt dat van Amit en Shimoda eruit die met hun vlechten aan elkaar zijn verbonden als door een navelstreng, een onverbrekelijke, soms verstikkende moederbinding.”
NRC


Ontvang interessante tips, bijboekingen, recensies en aanbiedingen in uw mailbox. Schrijf u in voor de nieuwsbrief en loop niets mis! Blijf op de hoogte!
Schrijf u in voor de nieuwsbrief