Data en kaarten

Joy Enjoy Joy

Ann Van den Broek

Alles bruist en sprankelt in een vrolijke viering van het leven

Dans

Voor deze voorstelling geldt de Stadspasactie. Heb je een Stadspas met groene stip, dan betaal je slechts €2,50 per kaart. Reserveren kan alleen via kaartverkoop@meervaart.nl onder vermelding van het stadspasnummer. Niet geldig in combinatie met andere acties.

‘Mensen die altijd opgewekt zijn, moet je wantrouwen,’ zegt Tom Barman, frontman van de Belgische band dEUS, in Joy Enjoy Joy. Maar na een paar zware jaren is er behoefte aan lucht en licht, vindt choreograaf Ann Van den Broek. In Joy Enjoy Joy viert ze het leven, aards en dynamisch, met kostuums in alle kleuren van de regenboog en bruisende dans.

Na de persoonlijke en intense thematiek in The Memory Loss Collection – een uit drie delen bestaand onderzoek naar de effecten van dementie en alzheimer – laat de Vlaamse choreograaf Ann Van den Broek de balans naar de vrolijke kant uitslaan. Naar lichtheid en je goed voelen, naar plezier hebben, naar levenslust, naar omhelzingen. Ja, eindelijk mag het weer! Het gaat haar vooral om de lichtheid te zien in het gewone, alledaagse. Van den Broek: ‘Zelfs in de diepste ellende vind je momenten van vreugde, een dankbaarheid die je tegelijk met het gevoel van verlies kunt ervaren. Het is een soort melancholie. Dat je de schoonheid kunt zien van kleine dingen.’

Julidans volgt Van den Broek al jaren; van Julidans NEXT groeide ze door naar de hoofdpodia. Met haar minimalistische en rauwe dans, die altijd gaat over mensen en hun diepste emoties, hoort ze tot de absolute danstop. Joy Enjoy Joy rekt de grenzen tussen de verschillende kunstdisciplines stevig op, met een unieke mix van beweging, muziek, tekst en video. Close-ups van de dansers worden geprojecteerd op het achterdoek. Die vermenging van live dans en instant registratie zie je terug in al haar werk, en juist die intensiteit en nabijheid van close-ups maakt het onontkoombaar. 

Vorig jaar presenteerde ze Creating Joy live op Julidans, een tijdens de lockdown gecreëerde online onderzoeksvoorstelling. Joy Enjoy Joy vloeit voort uit dat onderzoek en ze maakt ook gebruik van hetzelfde decor. Maar Joy Enjoy Joy is een voorstelling die verder gaat, met meerdere dansers, met een flow en een puls. Lust verandert in diepe liefde, weerstand in acceptatie. De acht dansers hebben hoge hakken, fel gestifte lippen, kleurrijke kostuums; de discobol zorgt voor een glittereffect. Alles bruist en sprankelt. ‘Ik wil dat alles in de voorstelling constant in beweging is. On the move en geen stilstand. Daar hebben we na twee jaar corona genoeg van gehad.’ 

Workshop

Deze workshop, gegeven door WArd/waRD dansers Beatriz Baptista en Karolina Krynicka, richt zich op het werk en de bewegingstaal van de choreograaf Ann Van den Broek. Een taal die te omschrijven is als rauw, dynamisch, radicaal en compromisloos. Een moderne dansvorm die voornamelijk emoties en intenties vertaalt naar beweging en die de grens tussen performance en dans sterk overschrijdt. Tijdens de workshop wordt gewerkt vanuit elementen uit Joy Enjoy Joy, de nieuwste voorstelling van Van den Broek. Je maakt kennis met de specifieke dansstijl en methodiek van de Vlaamse choreograaf. 

De workshop vindt plaats op 08 juli, van 18:00 - 19:00 uur en is gratis. Inschrijven kan door een e-mail te sturen naar kaartverkoop@meervaart.nl.
Enige danservaring is gewenst, maar niet vereist.

Voorgesprek
Annette Embrechts (de Volkskrant) gaat in gesprek met Ann van den Broek, voorafgaand aan de voorstelling. Het voorgesprek start op 08 juli om 19:30 uur en zal een half uur duren. Het gesprek is gratis en zonder aanmelding bij te wonen.

Lees verder

 

Rode Zaal

Prijzen

MTK 10% korting 13.50

Bovenstaande prijzen zijn exclusief € 1,50 boekingskosten per boeking.

  “Een dubbelzinnige ode aan de levenslust, met een scherp randje”
de Volkskrant


Ontvang interessante tips, bijboekingen, recensies en aanbiedingen in uw mailbox. Schrijf u in voor de nieuwsbrief en loop niets mis! Blijf op de hoogte!
Schrijf u in voor de nieuwsbrief