Data en kaarten

Ballet Bubbles

Junior Company Het Nationale Ballet

Dans

Talenten van over de hele wereld auditeren jaarlijks voor een felbegeerde plaats in de Junior Company.

Dat de Junior Company een belangrijke opstap naar een succesvolle professionele carrière kan zijn, blijkt alleen al uit het feit dat nu al meer dan 40 procent van Het Nationale Ballet uit voormalige Junior Company-dansers bestaat, onder wie momenteel maar liefst twee eerste en vijf tweede solisten.

De Junior Company-dansers (op het moment zijn dat er 14) werken regelmatig mee aan producties van het ‘grote’ gezelschap, maar oogsten vooral veel lof met hun eigen tourneeprogramma’s. Zo vertolken ze in ‘Ballet Bubbles’ onder meer nieuwe werken van de jonge Nederlandse choreografen Wubkje Kuindersma en Joshua Junker. Aangevuld door diverse, later aan te kondigen balletten.

Wubkje Kuindersma

Kuindersma, momenteel als Young Creative Associate aan Het Nationale Ballet verbonden, creëerde eerder al 'Mesmer' en 'Mångata' voor de junioren. Met haar mannenduet 'Two and Only’ voor Marijn Rademaker en – voormalig Junior Company-danser – Timothy van Poucke maakte ze internationaal furore.

Joshua Junker

Junker, opgeleid aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en The Royal Ballet School in Londen, danst sinds 2018 bij The Royal Ballet. De Nijmegenaar, die in ‘Ballet Bubbles’ zijn Nederlandse choreografiedebuut maakt, heeft al diverse prijzen op zijn naam staan, waaronder de Piket Kunstprijs en de Ursula Moreton Choreographic Award.

Lees verder

 

Rode Zaal

Prijzen

1e rang 25.00
2e rang 20.00
3e rang 15.00
MTK 10% korting 22.50

Bovenstaande prijzen zijn exclusief € 1,50 boekingskosten per boeking.

Ontvang interessante tips, bijboekingen, recensies en aanbiedingen in uw mailbox. Schrijf u in voor de nieuwsbrief en loop niets mis! Blijf op de hoogte!
Schrijf u in voor de nieuwsbrief