Data en kaarten

The Ozard of Wiz

Maas theater en dans / ROSE Stories

Familie / jeugd
Voorjaarsvakantie
9+

In deze wonderlijke en afwijkende voorstelling serveert Maas theater en dans (in samenwerking met ROSE Stories) vogue, popmuziek en melancholie in een seventies sausje.

Je kijkt zo vaak je kan steeds dezelfde film. Je bent tegelijkertijd een vogelverschrikker, een heks, een leeuw, een blikken man, een tovenaar die geen tovenaar is en Toto de hond. Je danst als Michael Jackson, je huilt als Diana Ross en speelt de hele wereld van Oz. En dat allemaal in de veiligheid van je eigen kamer. 

Maar dan groei je op en moet je dealen met de echte wereld en alle vooroordelen, regels en hokjes die daar bij horen, want het is niet de bedoeling dat je je als jongen met meisjes identificeert. Of andersom. Of daartussenin. Toch? Want wat als je nergens bij hoort, omdat je niet de persoon bent waar iedereen op had gehoopt? Je wenst jezelf weg en op magische wijze word je opgetild door een tornado en beland je in een wereld vér voorbij de regenboog.

In ‘The Ozard of Wiz’ keren zeven bijzondere mensen terug naar hun kindertijd, een tijd van voor de schaamte. Allemaal hopen ze uiteindelijk bij The Ozard of Wiz te krijgen waar ze hun hele leven al naar op zoek zijn: een thuis, moed, hersenen en een hart. 

MAAS THEATER EN DANS 
Maas maakt volwassen voorstellingen voor iedereen die jong is of zich zo voelt. Fysiek, nieuwsgierig, dwars en onstuimig. Wij mixen theater, dans, mime, beeldende kunst en nog veel meer tot smakelijk verrassende live ervaringen. Ons huis, het Maaspodium, staat stevig geworteld in Rotterdam.

Ik voel me als een veertje in een gereedschapskist.
Ik zou willen dat ik zonder vragen door mijn leven zou kunnen surfen.
Vanzelfsprekend er zijn, net zoals alle anderen.
Maar dat is niet zo, ik moet opletten.
Niet zwaaien, niet lachen, niet roepen als ik iemand herken.
Met auto’s, een voetbal en zwaarden spelen.
Niet enthousiast worden, want dan gaan alle alarmbellen af.
Vooral verveeld kijken, net als alle anderen.
Een stoere, boze jongenssluier dragen.
Incognito.
Eigenlijk zo min mogelijk bewegen.

Was er maar een tornado die mij op zou tillen en me ver weg bracht van hier.

Lees verder

 

Blauwe Zaal

75 min.

Exclusief pauzedrankje

Prijzen

1e rang 9.00

Bovenstaande prijzen zijn exclusief € 1,50 boekingskosten per boeking.

Ontvang interessante tips, bijboekingen, recensies en aanbiedingen in uw mailbox. Schrijf u in voor de nieuwsbrief en loop niets mis! Blijf op de hoogte!
Schrijf u in voor de nieuwsbrief