Data en kaarten

LENTE/22/K.

DJOJOKARSO / LIBI

Dans
18+

Aan de hand van verschillende hoofdstukken over liefde, rouw, verlangen naar het verleden, eenzaamheid en hoop wordt het verhaal van K. verteld, in Bahasa Indonesia, Javaans en Nederlands.

‘LENTE/22/K.’ is een theatraal concert met dans; een indringend portret waarin het hoofdpersonage – vertolkt door zowel (opera)zangeres Bernadeta Astari als danseres Melisa Diktas – zich ontheemd voelt in een wereld die zij dacht te kennen.

Na het plotselinge verlies van haar Nederlandse man voelt de Indonesische K. zich langzaam verdrinken in haar eigen hoofd. Waarom kijkt iedereen zo naar haar? Ze gaat steeds minder naar buiten en ook haar verdriet houdt ze binnen. Alleen in haar kamer, doemen beelden op van haar jeugd op Java. In haar herinneringen graaft ze naar sporen, van haar afkomst en van de reis die ze heeft afgelegd. Ze gaat op zoek naar antwoorden, naar een plek waar zij kan aarden.

Aan de hand van verschillende hoofdstukken over liefde, rouw, verlangen naar het verleden, eenzaamheid en hoop wordt het verhaal van K. verteld, in Bahasa Indonesia, Javaans en Nederlands.

Ryan Djojokarso
Na het spraakmakende en confronterende ‘WINTER/21/J.’ is ‘LENTE/22K.’ de tweede in de reeks van vier dansportretten van theatermaker/choreograaf Ryan Djojokarso (Suriname, 1983). In deze portretten onderzoekt hij vraagstukken over afkomst en verbondenheid in een veranderende samenleving. Je zou zeggen, zware thema’s, maar hij weet het licht, persoonlijk, speels en met humor te brengen. 

Eerder maakte Ryan stukken voor Korzo, Conny Janssen Danst, Konzert Theater Bern en Scapino Ballet Rotterdam.
 

Lees verder

 

Blauwe Zaal

Dineren vooraf mogelijk

Prijzen

1e rang 20.00
2e rang 15.00
MTK 10% korting 18.00

Bovenstaande prijzen zijn exclusief € 1,50 boekingskosten per boeking.

Ontvang interessante tips, bijboekingen, recensies en aanbiedingen in uw mailbox. Schrijf u in voor de nieuwsbrief en loop niets mis! Blijf op de hoogte!
Schrijf u in voor de nieuwsbrief