Data en kaarten

Avatara

IRCompany & Duda Paiva Company

Dans
14+

Shailesh en Duda refereren in ‘Avatāra’ aan de anime en comics cultuur, waarin superhelden en bovennatuurlijke krachten een grote rol spelen.

Meesterpoppenspeler Duda Paiva en de bejubelde choreograaf Shailesh Bahoran laten dans en poppenspel versmelten. Met ‘Avatāra’ creëren ze een krachtige voorstelling over het spanningsveld tussen mensen en goden. Blazen goden mensen het leven in, of is het de mens die goden creëert? 

Het publiek wordt onderdeel van een meeslepende reis langs indrukwekkende vergezichten uit de Braziliaanse en Indiase culturen en religies, verborgen symboliek en mysterieuze landschappen tussen hemel en aarde. We ontmoeten reisgenoten die zowel mens als god zijn en onderzoeken hoe botsingen uit het verleden invloed hebben over hoe we nu naar de goden kijken. 

De kunstmatige menselijkheid van de poppen wordt gespiegeld aan de mechanische bewegingen van de danstaal popping. Samen ontdekken we dat nieuwe ontmoetingen – soms juist als het botst – genoeg kracht opwekken om iets leven in te blazen dat nog niet bestond.

Anime en comics
Shailesh en Duda refereren in ‘Avatāra’ aan de anime en comics cultuur, waarin superhelden en bovennatuurlijke krachten een grote rol spelen. In zowel de Braziliaanse als Indiase religies is een voorname plek weggelegd voor natuurgoden, halfgoden en indrukwekkende avonturen die bijvoorbeeld niet zouden misstaan in de epische verhalen van Masashi Kishimoto (Naruto), Marvel of Tolkien. 
 

Lees verder

 

Blauwe Zaal

Prijzen

1e rang 20.00
2e rang 15.00
MTK 10% korting 18.00

Bovenstaande prijzen zijn exclusief € 1,50 boekingskosten per boeking.

Ontvang interessante tips, bijboekingen, recensies en aanbiedingen in uw mailbox. Schrijf u in voor de nieuwsbrief en loop niets mis! Blijf op de hoogte!
Schrijf u in voor de nieuwsbrief