Data en kaarten

The artists are present: Charles Pas & Denden Karadeniz

ICK Dans Amsterdam

Double-bill

Dans
ONZE MAKERS

Denden vertrekt in zijn voorstelling F(r)ictie vanuit een Japans gezegde: “Fall down seven, stand up eight”, wat betekent dat elke keer als het leven je tegenzit, je weer opstaat en doorgaat. Victory Boogie Woogie is een fysieke solo van Charles Pas. Dit gedicht van lichaam en geluid gaat over de mens die probeert te overleven in de stad. 

Denden Karadeniz
F(r)ictie
In deze voorstelling vertrekt Denden vanuit een Japans gezegde: “Fall down seven, stand up eight”, wat betekent dat elke keer als het leven je tegenzit, je weer opstaat en doorgaat. Geïnspireerd door de mysterieuze oasis van een woestijn, plotselinge windstormen en door de energie die wordt opgewekt door frictie, experimenteert hij met choreografische elementen zoals tijd, herhaling, groepswerk versus individu. Denden onderzoekt zijn dynamische en zeer fysieke bewegingstaal verder als metafoor voor het leven in deze tijd, in een maatschappij die een aaneenschakeling lijkt van frictie en fictie en van vallen en opstaan.

Charles Pas
Victory Boogie Woogie is een fysieke solo van Charles Pas. Dit gedicht van lichaam en geluid gaat over de mens die probeert te overleven in de stad. Een jungle van voortdurend sneller racende levens die elkaar elke dag ontelbare keren rakelings kruisen. Doch een disfunctionele biotoop waar vaak elk organisme ieder voor zich is, geteisterd door onthechting. En zo: een eenzaamheid epidemie waar het afbrokkelen van een eens gevonden sociale cohesie, illusie en eens te meer desillusie wordt. De banaliteit van het kwaad.

In deze ‘oefening in mens zijn’ speelt Charles in dialoog met een volledig gesampled geluidsdecor van Willem Lenaerts. Hij begint ineengestuikt, alleen op scène, met enkel een rugzak om hem te vergezellen. Rond hem begint de soundtrack van de stad die hem doet oprichten. Willem schept de omgeving en laat Charles ontspringen in dans met de gecreëerde realiteiten, steeds weer opnieuw. Het verlangen om hiermee te spelen komt voort uit het opgroeien in een omgeving die nooit stabiel was en waarin verbinding sowieso geen gegeven was. Dat brengt je in een constante overlevingsmodus en een op je hoede zijn voor wat komen gaat. 
 

Lees verder

 

Blauwe Zaal

Prijzen

1e rang 20.00
2e rang 15.00
MTK 10% korting 18.00

Bovenstaande prijzen zijn exclusief € 1,50 boekingskosten per boeking.Ontvang interessante tips, bijboekingen, recensies en aanbiedingen in uw mailbox. Schrijf u in voor de nieuwsbrief en loop niets mis! Blijf op de hoogte!
Schrijf u in voor de nieuwsbrief