Data en kaarten

To be of nooit geweest

Likeminds / José Montoya

Theater

José Montoya probeert de puzzel te leggen van zijn versplinterde leven, 37 jaar nadat hij geadopteerd werd uit Colombia en terechtkwam in een Noord- Hollands dorp. 

Hij bestaat op papier pas sinds hij drieënhalf is, hij weet zijn eigen naam niet, hij weet niet wie zijn biologische ouders zijn, hij weet niet wanneer hij geboren is en hij weet niet waar in Colombia hij geboren is. Hij bestaat op papier, maar wat zegt dat papier eigenlijk? 

Alles aan hem is bedacht, hij kan de splinters en fragmenten van zijn leven steeds opnieuw in een andere samenstelling leggen. Je zou kunnen zeggen dat dat vrijheid is, maar je kunt ook zeggen dat dat betekent dat hij eigenlijk helemaal niet bestaat.

‘To be of nooit geweest’ is de caleidoscopische reis van een ontheemde man die zijn leven bouwt op anekdotes van anderen. Op zoek naar de rechtvaardiging van zijn bestaan springt hij van verhaal naar verhaal. Er vormt zich een mozaïek van verhalen, beelden, woorden, zinnen en beweging.

“Ik heb heel lang deze voorstelling niet willen en niet kunnen maken omdat het mij onmogelijk leek dat andere mensen zouden kunnen begrijpen hoe het is… Maar nu ik al een aantal jaar speel, vind ik het des te belangrijker dat ik mijn eigen verhaal vertel en dat verhalen zoals de mijne verteld kunnen worden.”
- José Montoya

Lees verder

 

Blauwe Zaal

Prijzen

1e rang 17.50
2e rang 15.00
MTK 10% korting 15.75

Bovenstaande prijzen zijn exclusief € 1,50 boekingskosten per boeking.

Ontvang interessante tips, bijboekingen, recensies en aanbiedingen in uw mailbox. Schrijf u in voor de nieuwsbrief en loop niets mis! Blijf op de hoogte!
Schrijf u in voor de nieuwsbrief