Data en kaarten

Quake

Theater Utrecht en DOX

Theater
15+

‘Quake’ is gemaakt door acht hartstochtelijk eerlijke performers die hun persoonlijke ‘quakes’ op verschillende plekken in de tijd en op de aarde hebben liggen. Deze dansende, pratende, zingende talenten doen hun verhaal. “De opzwepende combinatie van vlijmscherpe teksten en energieke dans tilt de voorstelling tot grote hoogtes”, aldus NRC ★★★★★.

‘Quake’ is een energieke, ontwapenende en muzikale theater- en dansvoorstelling over hoe het verleden in ons doorleeft. Net als een aardbeving duizenden kilometers verderop hier een vloedgolf kan veroorzaken, zijn wij producten van onze geschiedenis. 

Samen met regisseur Casper Vandeputte, choreografen Melvin Fraenk en Cagdas Gülum en muzikant Tom van Wee onderzoeken de performers hoe hun verhaal samenhangt met de levensverhalen van de mensen om hen heen. Ook de bezoeker wordt aangespoord om (opnieuw) zijn of haar eigen levensverhaal onder ogen te zien. Zodat we niet vergeten dat we geschiedenis zijn. 

“Door het verleden recht in de ogen te kijken maakt Quake op overtuigende wijze ruimte voor de mogelijkheid van een nieuw begin”, zo schreef NRC.

Casper Vandeputte: “Er lijkt een maatschappelijke tendens te zijn waarin steeds meer mensen zich verdiepen in waar ze vandaan komen, of dat nou is door hun stamboom uit te zoeken, een DNA test te doen of door opnieuw in onze vaderlandse geschiedenis te duiken.” 

“We willen weten waar we van gemaakt zijn en wat ons heeft gevormd. Die kennis is verrijkend maar roept ook vragen op. Zijn we niets meer dan deeltjes die de bevingen doorgeven? Of kunnen we de schokgolven uit het verleden breken? Kunnen we loskomen van wat er voor ons is gebeurd?”
 
Quake podcast
Luister naar de Quake podcast via Spotify of Anchor: een gesprek tussen regisseur Casper Vandeputte en Richard Kofi, programmeur bij Bijlmer Parktheater, kunstenaar en curator.

Theater Utrecht & DOX
‘Quake’ is een productie van regisseur Casper Vandeputte bij Theater Utrecht, in samenwerking met DOX. Theater Utrecht is het stadsgezelschap van Utrecht en brengt geëngageerd, hoogwaardig en cutting edge theater. 

Het put daarbij uit allerlei mogelijke bronnen: van eeuwenoud tot hagelnieuw, van proza en film tot poëzie. De makers experimenteren ongeremd met nieuwe technieken en vertelvormen.

Ze werken nauw samen met DOX, broedplaats en gezelschap ineen: hét makersplatform voor theater, urban arts, jongeren en alle (sub)culturen van nu.

Lees verder

 

Rode Zaal

* Stadspas

Voor deze voorstelling geldt de Stadspasactie. Heeft u een Stadspas met groene stip, dan betaalt u slechts €2,50 per kaart (max. 2 kaarten per pas).

Reserveren kan alleen via kaartverkoop@meervaart.nl o.v.v. het pasnummer. Niet geldig in combinatie met andere acties.

Prijzen

1e rang 22.00
2e rang 17.50
3e rang 15.00
MTK 10% korting 19.80
Stadspasactie* 2.50

Bovenstaande prijzen zijn exclusief € 1,50 boekingskosten per boeking.

  “Opzwepend theater over hoe het verleden doorwerkt in het heden. ”
NRC
  “Vurige performance die nog wel even natrilt.”
Theaterkrant
  “Quake: een meeslepende dans tegen de draai in. ”
Leeuwarder Courant


Ontvang interessante tips, bijboekingen, recensies en aanbiedingen in uw mailbox. Schrijf u in voor de nieuwsbrief en loop niets mis! Blijf op de hoogte!
Schrijf u in voor de nieuwsbrief