Data en kaarten

André Manuel

De Zieke Geest

Cabaret

In 'De Zieke Geest' probeert André Manuel de raadselachtige wezens die wij mensen zijn te ontrafelen.

De mens, het blijft een raadselachtig wezen. Want waarom kiest de één voor een carrière als pornoacteur terwijl de ander niet verder komt dan een keertje voorzichtig masturberen bij de nieuwste Wehkamp-gids? En hoe komt het dat het altijd mannen zijn die een baantje als seriemoordenaar ambiëren terwijl vrouwen niet verder komen dan een rolletje als slachtoffer? 

Hoe wordt een mens oorlogsmisdadiger en hoe wordt een mens een vredesengel? Wat is het verschil tussen een clown en een president? Bestaat er goed zonder kwaad? Is zwart mogelijk zonder wit? En wat doen we met al het grijs? Het zijn vragen waarop André Manuel een antwoord vindt in ‘De Zieke Geest’.

Deel 1 van een nu al legendarisch drieluik. Later volgen nog ‘Het Goddelijke Lichaam’ en ‘De Eenzame Ziel’. Dat komt dus nog. Nu eerst ‘De Zieke Geest’. Manuels 18e programma. Eindelijk volwassen!

Nominatie Poelifinario - tegen de brave tijdsgeest in
De jury van de VSCD cabaretprijzen heeft André Manuels vorige programma 'Sneu' genomineerd door de Poelifinario 2022, die op 10 oktober wordt uitgereikt. “Je kunt over vrijwel elke voorstelling van André Manuel zeggen dat hij niet geschikt is voor tere zieltjes", schreef de jury. "Ook in Sneu komen weer grappen en beledigingen langs die je bij geen enkele andere cabaretier hoort. Wie bereid is om voorbij zijn verontwaardiging te kijken, ziet echter een mens die het beste voorheeft met de wereld. Achter de harde taal schuilt diep engagement en dit keer ook enorm persoonlijk verdriet. Dat hij met zijn spannende vorm en spel tegen de brave tijdsgeest in durft te gaan, maakt Manuel alleen maar grootser.”

Lees verder

 

Blauwe Zaal

Prijzen

1e rang 17.50
2e rang 12.50
MTK 10% korting 15.75

Bovenstaande prijzen zijn exclusief € 1,50 boekingskosten per boeking.

  “Voor de slechte verstaander mag het lijken alsof Manuel alleen rücksichtslos om zich heen slaat, maar er ligt altijd persoonlijk of maatschappelijk engagement aan ten grondslag.”
Het Parool
  “Misschien wel de enige echte diehard cabaretextremist op dit moment… In zijn liedjes voel je de warmte wat beter, die wat meer verborgen zit onder zijn harde grappen.”
Theaterkrant
Ontvang interessante tips, bijboekingen, recensies en aanbiedingen in uw mailbox. Schrijf u in voor de nieuwsbrief en loop niets mis! Blijf op de hoogte!
Schrijf u in voor de nieuwsbrief