Data en kaarten

We, the Shameless

ICK Dans Amsterdam

Dans
ONZE MAKERS

Een verhitte solo voor twee.

Look
If WE had one shot, or one opportunity  
To seize everything WE ever wanted in one moment 
Would WE capture it or just let it slip?
Yo 

vrij naar - Lose Yourself – Eminem 

We, the Shameless geeft ons een andere kijk op een solo. Twee geklonken lichamen in opstand openbaren hun ‘lichamelijk dansarchief’ en hun dubbele identiteit. Gezamenlijk en apart delen ze zonder gêne met het publiek hun tweespalt.

Schaamteloos staat hier voor een ongebreidelde nieuwsgierigheid naar dat wat radicaal anders is. De twee performers smelten samen tot één collectief lichaam om vervolgens uiteen te vallen in twee verschillende gedaantes die uiteenlopende kanten van dezelfde persoonlijkheid laten zien. De twee spelen met de pop-ups uit het dans repertoire van ICK en vervormen daarbij bewust en onbewust elkaars spiegelbeeld.  Uitgelokt door provocerende teksten rekken ze hun hun fysieke en emotionele grenzen. Uitputting leidt hier niet tot neervallen maar verhoogt de doorzettingsdrang.

We, the Shameless is na de succesvolle solo Shameless (2020, met Victor Callens) een verdere blik vooruit met de inzichten en ervaringen uit het verleden. Geen Best of uit het repertoire van ICK, maar een schaamteloze wandeling in de vergeten uithoeken van het geheugen. Geen recycling, maar upcycling. 

In the end, what the piece tells us is that a dancer’s career is not about fame. It is about exploring that state of being underlying the ultimate claim to fame: what does it mean to slip into and out of a performative state? To be reborn?
- Marcelle Schots, Movement Exposed

Emio Greco | Pieter C. Scholten 
Emio Greco en Pieter C. Scholten werken sinds 1995 samen in hun gemeenschappelijke zoektocht naar nieuwe dansvormen. In 1996 presenteerden ze hun eerste gezamenlijke werk: de solo Bianco, dat het eerste deel werd van de trilogie Fra Cervello e Movimento (Tussen brein en beweging). Naast de internationaal succesvolle dansproducties die Greco en Scholten maakten, verlegden zij met hun dansgezelschap hun grenzen naar opera, muziek en film. Ze wonnen verschillende internationale dansprijzen, waaronder waaronder de Gouden Zwaan als waardering voor hun grote bijdrage aan de Nederlandse dans. In 2009 lieten Greco en Scholten al hun activiteiten opgaan in het internationaal dansplatform ICK. Van 2015 tot 2018 werkten Greco en Scholten daarnaast als codirecteuren van het Ballet National de Marseille, aan een intensief Europees partnerschap tussen de twee danshuizen.
 

Lees verder

 

Blauwe Zaal

Prijzen

1e rang 20.00
2e rang 15.00
MTK 10% korting 18.00

Bovenstaande prijzen zijn exclusief € 1,50 boekingskosten per boeking.

Ontvang interessante tips, bijboekingen, recensies en aanbiedingen in uw mailbox. Schrijf u in voor de nieuwsbrief en loop niets mis! Blijf op de hoogte!
Schrijf u in voor de nieuwsbrief