Data en kaarten

The Story of Travis

Theater Rotterdam en Well Made Productions

Inclusief inleiding door The Black Archives

Theater

'The Story of Travis' bevraagt de last van the black American dream en hoe het is om als enige hoop van je familie de wereld in gezonden te worden.

‘The Story of Travis’ is een voorstelling over het belang van het hebben van dromen, het laten gelden van je stem in een wereld die niet voor jou lijkt ingericht en het vinden van een thuis. Een nieuwe toneeltekst, geïnspireerd door de Broadwayklassieker ‘A Raisin in the Sun’ van Lorraine Hansberry.

In poëtische monologen, herkenbare familiesituaties en spirituele dialogen bevraagt de voorstelling de last van the black American dream en hoe het is om als enige hoop van je familie de wereld in gezonden te worden.

Als tiener verruilt de Amerikaanse Travis (gespeeld door Ruurt de Maesschalck) zijn geboortestad Chicago voor een nomadisch bestaan. Dan wordt hij verliefd, krijgt kinderen en bouwt een nieuw leven op in Nederland. Op 78-jarige leeftijd gaat Travis nog een keer op reis en keert terug naar Chicago. Tijdens een bezoek aan zijn familiegraf blikt hij terug op zijn leven. Door herinneringen op te halen uit het verleden en in gesprek te gaan met familieleden, bereidt Travis zich voor op zijn overgang naar het hiernamaals.

Theater Rotterdam en Well Made Productions
De creative crew bestaat uit vijf zwarte vrouwen. Initiatoren Ellen Tjon A Meeuw (zakelijke productie) en Samora Bergtop (artistieke productie) van Well Made Productions trekken samen met schrijver Esther Duysker op. Regisseur Romana Vrede geeft het zwarte familieverhaal haar unieke signatuur mee en Alida Dors (artistiek directeur Theater Rotterdam) tekent als medemaker voor de choreografie.

Inleiding
19:30 – 20:00 uur in Zaal 6/7
The Black Archives verzorgt een inleiding bij deze voorstelling, met verhalen uit wat je kunt noemen de zwarte geschiedenis. Spreker Nikita Krouwel vertelt o.a. over Otto en Hermina Huiswoud, de Harlem Renaissance, de Black Panthers en de zwarte gemeenschap in Nederland. Deze onderwerpen dienen als achtergrondinformatie voor het begrijpen van de context en de tijd waarin het stuk zich afspeelt.

Spel: Dionne Verwey, Howard Komproe, Jennifer Muntslag, Jetty Mathurin, Joy Wielkens, Ruurt De Maesschalck, Samora Bergtop en Yamill Jones.

Lees verder

 

Rode Zaal

Extra bij deze voorstelling:

Voorgesprek

The Black Archives belicht de zwarte geschiedenis (19:30 – 20:00 uur in Zaal 6/7)

* Stadspas

Voor deze voorstelling geldt de Stadspasactie. Heeft u een Stadspas met groene stip, dan betaalt u slechts €2,50 per kaart (max. 3 kaarten per pas).

Reserveren kan alleen via kaartverkoop@meervaart.nl o.v.v. het pasnummer dat met 6064... begint. U ontvangt dan een iDEAL betaallink. Na betaling ontvangt u de kaarten in uw mail. Niet geldig in combinatie met andere acties.

Prijzen

1e rang 25.00
2e rang 20.00
MTK 10% korting 22.50

Bovenstaande prijzen zijn exclusief € 1,50 boekingskosten per boeking.

  “Verpletterende familiekroniek is droomdebuut Romana Vrede. In The story of Travis borduurt toneelschrijver Esther Duysker meesterlijk voort op het werk van Lorraine Hansberry.”
NRC


Ontvang interessante tips, bijboekingen, recensies en aanbiedingen in uw mailbox. Schrijf u in voor de nieuwsbrief en loop niets mis! Blijf op de hoogte!
Schrijf u in voor de nieuwsbrief