Data en kaarten

FOK ME HOKJE

Studio 52nd en Het Geluid Maastricht

Familie / Jeugd
Herfstvakantie
13+

“Mijn moeder kocht trots een regenboogdeo voor me!”

In ‘FOK ME HOKJE’ hoor je teksten die jongeren schreven over beperkende hokjes van genderidentiteit en seksuele oriëntatie. Over opgroeien, vriendschap, uitgaan en kleding. Hoe het is om in de kast te zitten, en er uiteindelijk uit te komen. 

Professionele theatermakers maken het tot een meerstemmig eerbetoon aan queer culture, met uitbundige choreografieën op een aanstekelijke soundscape.

“Mijn moeder kocht trots een regenboogdeo voor me!”

De jonge schrijvers lieten zich inspireren door workshops van jeugdpsychiater Glenn Helberg en Jens van Tricht van Emancipator. En door het dierenrijk, waar geen hokjes zijn en niemand ooit van homo, hetero of trans heeft gehoord. Waarom heeft de mensensoort het dan zo moeilijk met het accepteren van elkaars verschillen?

“Fok al die hokjes. Ik ben een heel gebouw!”

Onder regie van Gable Roelofsen vormden Dionisio Matias, Diederik Kreike en Smita James de verhalen, scènes en sketches van deze nieuwe generatie tot een energieke en openhartige voorstelling. 

Over Studio 52nd
De jongerenvoorstellingen van Studio 52nd zijn startpunt voor een gesprek over maatschappelijk gevoelige onderwerpen vanuit het perspectief van jongeren. Om elkaar te helpen naar elkaar te luisteren.
 

Lees verder

 

Blauwe Zaal

Dineren vooraf mogelijk

Stadspas

Voor deze voorstelling geldt de Stadspasactie. Heeft u een Stadspas met groene stip, dan betaalt u slechts €2,50 per kaart (max. 2 kaarten per pas).

Reserveren kan alleen via kaartverkoop@meervaart.nl o.v.v. het pasnummer. Niet geldig in combinatie met andere acties.

Prijzen

1e rang 15.00
2e rang 10.00
MTK 10% korting 13.50

Bovenstaande prijzen zijn exclusief € 1,50 boekingskosten per boeking.

  “Energieke voorstelling verdient lange tournee! ”
Theaterkrant
  “Soms schrijnende, dan weer schitterende reflecties van de nieuwe generatie. ”
Winq
  “Enorm toegankelijk en informatief. Respectvol, hoe de makers precies weten wanneer ze wel of niet ruimte in kunnen nemen. ”
Nanoah Struik, auteur van het boek ‘X, alles en niets’


Ontvang interessante tips, bijboekingen, recensies en aanbiedingen in uw mailbox. Schrijf u in voor de nieuwsbrief en loop niets mis! Blijf op de hoogte!
Schrijf u in voor de nieuwsbrief