Data en kaarten

FTBLL - Can you kick it

ISH Dance Collective

Dans

ISH Dance Collective brengt een wervelende ode aan voetbal. Begeleid door vette hiphopbeats haalt choreograaf Marco Gerris streetskills naar het theater.

De internationaal gerenommeerde cast van freestyle voetballers, straatvoetballers en breakers knalt van het podium met flitsend voetenwerk, indrukwekkende powermoves en hypnotische danssequenties.

De performers versmelten met de bal, terwijl hun lichamen ritmisch bewegen. Als toeschouwer weet je niet of je naar een breaker of het flitsende voetenwerk en de soepele acties van een voetbalkunstenaar kijkt. Of is dat hetzelfde?

Urban Sports
Dat juist Marco Gerris met deze unieke combinatie komt is niet gek. Zijn liefde voor urban sports is al twintig jaar een belangrijke voedingsbodem voor zijn theatervoorstellingen met ISH Dance Collective. 

Zodra Gerris kennismaakte met het freestyle voetbal en straatvoetbal, grepen de disciplines zijn aandacht. “Ik ontdekte dat de bewegingen van de voetballers vergelijkbaar zijn met dans”, aldus Marco.

De winnaar van de Prins Bernhard Cultuurfonds Prijs 2020 besloot vervolgens om er breakers naast te zetten. Marco: “Tussen een breaking battle of een pannawedstrijd zitten dezelfde emoties. Je gaat de strijd aan met elkaar en probeert de beste moves te laten zien. Je wil beter zijn dan de ander.” 

‘FTBLL – Can you kick it’ vangt dat vuur en die passie in een spectaculaire choreografie met op het toneel acht internationale toppers.

Deze productie werd ontwikkeld in samenwerking met Meervaart en Koninklijk Theater Carré; Parkstad Limburg Theaters is coproducent van het project.

OVER ISH en Marco Gerris
ISH Dance Collective is een internationaal gerenommeerd dansgezelschap met voorstellingen waarin eigentijdse disciplines als hiphop dans, skating, freerunning en BMX centraal staan. Geïnspireerd door choreografieën die verstopt zitten in de stad, maakt ISH de poëzie van de straat zichtbaar. Wars van formats en restricties, zoekt choreograaf, artistiek leider en oprichter Marco Gerris zijn weg buiten de gebaande paden.
 

Lees verder

 

Rode Zaal

Prijzen

1e rang 25.00
2e rang 20.00
3e rang 15.00
MTK 10% korting 22.50

Bovenstaande prijzen zijn exclusief € 1,50 boekingskosten per boeking.

  “Het plezier spat van het podium. De cast geniet zichtbaar van het spelen met elkaar. FTBLL – Can you kick it toont kunst met een grote K.”
Scenes
  “Alle elementen samen vormen een organisch geheel, en vullen elkaar harmonisch aan, zonder daarbij de aandacht af te leiden van degenen die de voorstelling dragen: de performers zelf. Een voorstelling die entertainment biedt van de hoogste kwaliteit.”
Theaterkrant
  “Als een breaker een bal pakt, of een voetballer zich aan een handstand waagt, wordt hun gemeenschappelijke cultuur ontroerend voelbaar.”
de Volkskrant
Ontvang interessante tips, bijboekingen, recensies en aanbiedingen in uw mailbox. Schrijf u in voor de nieuwsbrief en loop niets mis! Blijf op de hoogte!
Schrijf u in voor de nieuwsbrief