Data en kaarten

Recht

Veenfabriek

Theater

‘RECHT’ gaat over de mensen die zich (min of meer) professioneel verhouden tot een grote en ontwrichtende gebeurtenis op het wereldtoneel.

Het is een zwoele zomeravond. Niet ver van het Vredespaleis in Den Haag, in een chique nachtclub, zijn de drankjes te duur, de acts te verleidelijk, is de muziek te opwindend en zijn de gasten mannen die macht uitstralen. Zelfs hier gaat hun werk door.

Het gesprek gaat over politiek, geld, hulpverlening, internationaal recht en mensenrechten. Hoe verhogen we de levensstandaard en garanderen we voor meer mensen toegang tot eerlijke rechtspraak? Wat kunnen we doen om de wereld rechtvaardiger te maken? Waarom is alles zo verdomd oneerlijk? 

Met de whisky op tafel en afgeleid door het broeierige entertainment van de nacht proberen de ‘mannen met macht’ uit alle macht het goede te doen… 

Joeri Vos schrijft en regisseert ‘RECHT’, geïnspireerd door de vraag: “Waar doe je goed aan?”. Deel twee van een drieluik. Net als bij de eerdere voorstelling ‘KRANT’ (2022) en de toekomstige voorstelling ‘HULP’ (2024) portretteert Joeri in ‘RECHT’ mensen die zich (min of meer) professioneel verhouden tot een grote en ontwrichtende gebeurtenis op het wereldtoneel, een verwoestende ramp: De Klap.

De voorstellingen in dit drieluik staan op zichzelf, maar ze alle drie zien en horen is natuurlijk warm aanbevolen! Met muziek van Bastiaan Woltjer en een lichtinstallatie door John van Oostrum.

Lees verder

 

Blauwe Zaal

Prijzen

1e rang 17.50
2e rang 15.00
MTK 10% korting 15.75

Bovenstaande prijzen zijn exclusief € 1,50 boekingskosten per boeking.

Ontvang interessante tips, bijboekingen, recensies en aanbiedingen in uw mailbox. Schrijf u in voor de nieuwsbrief en loop niets mis! Blijf op de hoogte!
Schrijf u in voor de nieuwsbrief