Data en kaarten

Alles naar de Hemel

Tg. Winterberg & Feikes Huis

Theater/FILM
lieve stad,

“Ik heb nog nooit zo dicht op theater gezeten als nu.'' - publieksreactie over de filmvertoning. 

In de theatrale verfilming van 'Alles naar de Hemel' vormen magische beelden, livemuziek, stopmotion, klei-animatie en poppen een surrealistische tussenwereld. Daar start de zoektocht van de aanstaande ouders naar een antwoord op een onmogelijk dilemma: wat doe je als uit testuitslagen blijkt dat het kindje een onoverkomelijke afwijking heeft?

'Alles naar de Hemel' is gebaseerd is op een (autobiografisch) gegeven waar te weinig over gesproken wordt. Terwijl het achter vele gesloten deuren in Nederland wel degelijk voorbij komt. En waar, op het moment dat het zich aandient, er een stortvloed aan ervaringen, gevoelens en emoties ontstaat. 

"Het gaat over leven en dood, over wie je bent als mens en welke keuzes je maakt. De mooiste en heftigste inspiratiebron in het leven."
- Marlyn Coetsier (theatermaker)
 
Contextprogramma
IN GESPREK: MARLYN COETSIER EN ROB VRIENS
Na de voorstelling gaat Christiaan Mooij (artistiek coördinator Meervaart) in gesprek met Marlyn Coetsier (spel, vormgeving & poppen) en Rob Vriens (regisseur). Ook is er gelegenheid de poppen van dichtbij te bekijken.

Toelichting door Tg. Winterberg voor vertoning van de theatrale verfilming (met de oorspronkelijke acteur):
In de coronatijd is deze voorstelling met veel liefde tussen alle lockdowns door gemaakt.

De tournee die oorspronkelijk gepland stond kon destijds niet doorgaan. We maakten ons op voor een nieuwe reeks in 2023. En toen werd één van de acteurs ernstig ziek. Omdat deze voorstelling ons zo ongelofelijk dierbaar is en we haar graag willen delen met het publiek hebben we gezocht naar een vervangende acteur. Gaandeweg dit proces zijn er helaas weer zo veel mitsen en maren op ons pad gekomen waardoor de verwachtingen steeds bijgesteld moesten worden.

De conclusie is nu dat wij binnen de tijd en voorwaarden zoals die er nu liggen de voorstelling niet op het niveau van 2021 kunnen krijgen.
” Gelukkig is de verfilming wel beschikbaar!

Lieve Stad, 17 - 26 maart
Amsterdam is een stad met vele gezichten, letterlijk, want we wonen hier samen met vele verschillende nationaliteiten. 'Lieve Stad,' gaat over de stad en alle soorten Amsterdammers die de stad rijk is. Tijdens dit festival, een samenwerking van ITA en Meervaart, gaat het om het samenbrengen van mensen, in de stad, in het theater, in de maatschappij.

Hoe leven we samen en welke verhalen dragen alle individuen en groepen met zich mee? Allemaal hebben ze hun eigen verhalen, sterke kanten, uitdagingen. Deze laten zien is het uitgangspunt van 'Lieve Stad,'.

Bekijk het overzicht op meervaart.nl/lievestad.

Lees verder

 

Blauwe Zaal

Extra bij deze voorstelling:

Nagesprek

Na de voorstelling gaat Christiaan Mooij (artistiek coördinator Meervaart) in gesprek met Marlyn Coetsier (spel, vormgeving & poppen) en Rob Vriens (regisseur).

* Stadspas

Voor deze voorstelling geldt de Stadspasactie. Heeft u een Stadspas met groene stip, dan betaalt u slechts €2,50 per kaart (max. 3 kaarten per pas).

Reserveren kan alleen via kaartverkoop@meervaart.nl o.v.v. het pasnummer dat met 6064... begint. U ontvangt dan een iDEAL betaallink. Na betaling ontvangt u de kaarten in uw mail. Niet geldig in combinatie met andere acties.

Prijzen

1e rang 17.50
2e rang 12.50
MTK 10% korting 15.75

Bovenstaande prijzen zijn exclusief € 1,50 boekingskosten per boeking.

  “Alles naar de Hemel geeft dilemma’s over de waarde van ongeboren leven fraai stem”
NRC
  “Klap na klap krijgen de aanstaande ouders te verwerken. Maar ook die vertolken ze met liefdevolle luchtigheid”
Theaterkrant
  “Net gekeken, tot tranen toe geroerd, nou ja, eigenlijk gewoon gehuild.. zo mooi en eerlijk gemaakt”
Publieksreactie
  “Potjandikkie, daar werd ik even stil van. Wat een mooie voorstelling! Lief, ontroerend én grappig. Het ziet er prachtig uit. Echt heel blij dat ik dit gezien heb”
Publieksreactie


Ontvang interessante tips, bijboekingen, recensies en aanbiedingen in uw mailbox. Schrijf u in voor de nieuwsbrief en loop niets mis! Blijf op de hoogte!
Schrijf u in voor de nieuwsbrief