Data en kaarten

Alles naar de Hemel

Tg. Winterberg & Feikes Huis

Theater

Over het maken van een onmogelijke keuze tussen leven en dood en de onmenselijke zoektocht die daaraan voorafgaat.

Een zwangere vrouw staat op Centraal Station. Haar telefoon gaat. Slecht nieuws. Uit testuitslagen blijkt dat het kindje dat in haar groeit een onoverkomelijke afwijking heeft. Dat moment zakt ze keihard door de roze wolk en belandt samen met haar man in een surrealistische tussenwereld. Daar start hun zoektocht naar een antwoord op een onmogelijk dilemma: in welke wereld is hun kindje beter af, die van de levenden of van de doden?

Deze wonderlijke wereld, geschapen door magische poppen, livemuziek, stop-motion-animatie en klei, laat de aanstaande ouders te rade gaan bij zichzelf. Een parade van kafkaëske personages, prognoses en meningen trekt aan hen voorbij. De echoscopist verklaart, de arts voert de druk op, God en de wereld leggen hen het vuur aan de schenen. Ze gaan in gesprek met hun ongeboren kindje en de Tijd die zich afvraagt ‘of ze het al weten’. Tot de uiteindelijke keuze volgt. Een keuze uit liefde.

"Puurder theater dan dit kan je niet maken; het gaat over leven en dood, over wie je bent als mens en welke keuzes je maakt. De mooiste en heftigste inspiratiebron in het leven."
- Marlyn Coetsier (theatermaker)

Lees verder

 

Blauwe Zaal

Prijzen

1e rang 17.50
2e rang 12.50
MTK 10% korting 15.75

Bovenstaande prijzen zijn exclusief € 1,50 boekingskosten per boeking.

  “Alles naar de Hemel geeft dilemma’s over de waarde van ongeboren leven fraai stem”
NRC
  “Klap na klap krijgen de aanstaande ouders te verwerken. Maar ook die vertolken ze met liefdevolle luchtigheid”
Theaterkrant
  “Net gekeken, tot tranen toe geroerd, nou ja, eigenlijk gewoon gehuild.. zo mooi en eerlijk gemaakt”
Publieksreactie
  “Potjandikkie, daar werd ik even stil van. Wat een mooie voorstelling! Lief, ontroerend én grappig. Het ziet er prachtig uit. Echt heel blij dat ik dit gezien heb”
Publieksreactie


Ontvang interessante tips, bijboekingen, recensies en aanbiedingen in uw mailbox. Schrijf u in voor de nieuwsbrief en loop niets mis! Blijf op de hoogte!
Schrijf u in voor de nieuwsbrief