Data en kaarten

Luan Buleshkaj

Leeuwenkind

Cabaret
lieve stad,

“Spoken word op topniveau, met een vleugje kleinkunst en cabaret”, aldus de jury van het Amsterdam Fringe Festival.

Luan Buleshkaj is woordkunstenaar in de breedste zin van het woord en een gevestigde naam in de Nederlandse spoken word-scene. Eerder trad hij al op voor gerenommeerde podia, van Lowlands tot aan Paradiso.

In zijn eerste solovoorstelling 'Leeuwenkind' snijdt Luan zowel persoonlijke als actuele onderwerpen aan. Denk aan opgroeien in Amsterdam-West als enig kind met een alleenstaande moeder, de oorlog in Kosovo, mannelijke kwetsbaarheid, multiculturaliteit en vriendschap. Hij wordt daarbij muzikaal ondersteund door gitarist Yassine Belghanch. 

Luan Buleshkaj
De Albanese Amsterdammer maakte aanvankelijk naam als battlerapper maar staat inmiddels vooral bekend om spoken word. Luan was huisdichter bij Spijkers met Koppen, FunX en Pakhuis de Zwijger.

In september 2020 won hij de Best of Fringe 2020 tijdens het Amsterdam Fringe Festival en een maand later sleepte hij de Shaffy Cheque in de wacht bij het Amsterdams Kleinkunst Festival.

Contextprogramma
19:00 - 20:00 uur
Voorafgaand aan Luan Buleshkaj's optreden tijdens 'Lieve Stad,', organiseren we een open mic voor jonge woordkunstenaars in de foyer. Deze editie van het Meervaart Studio Poetry Café, gepresenteerd door Smita James, is gratis toegankelijk en heeft als thema: Amsterdam.

MEER INFO & RESERVEREN


Lieve Stad, 17 - 26 maart
Amsterdam is een stad met vele gezichten, letterlijk, want we wonen hier samen met vele verschillende nationaliteiten. 'Lieve Stad,' gaat over de stad en alle soorten Amsterdammers die de stad rijk is. Tijdens dit festival, een samenwerking van ITA en Meervaart, gaat het om het samenbrengen van mensen, in de stad, in het theater, in de maatschappij.

Hoe leven we samen en welke verhalen dragen alle individuen en groepen met zich mee? Allemaal hebben ze hun eigen verhalen, sterke kanten, uitdagingen. Deze laten zien is het uitgangspunt van 'Lieve Stad,'.

Bekijk het overzicht op meervaart.nl/lievestad.

 

 

Lees verder

 

Blauwe Zaal

* Stadspas

Voor deze voorstelling geldt de Stadspasactie. Heeft u een Stadspas met groene stip, dan betaalt u slechts €2,50 per kaart (max. 3 kaarten per pas).

Reserveren kan alleen via kaartverkoop@meervaart.nl o.v.v. het pasnummer dat met 6064... begint. U ontvangt dan een iDEAL betaallink. Na betaling ontvangt u de kaarten in uw mail. Niet geldig in combinatie met andere acties.

Prijzen

1e rang 17.50
2e rang 12.50
MTK 10% korting 15.75

Bovenstaande prijzen zijn exclusief € 1,50 boekingskosten per boeking.

  “Luan Buleshkaj blinkt uit in een scherpe pen… Steeds blijft Buleshkaj verrassen met zijn rijmschema’s, treffende metaforen of semantische tovenarij… Leeuwenkind zit tjokvol geweldige vondsten.”
NRC
  “Hij knalt van het podium met dreigende raps en emotionele performances... Het is krachtige poëzie met diepe bassen.”
Het Parool
  “Het tempo van zijn nummers is perfect, zodat je van alle taalvondsten kan genieten… Leeuwenkind is een rauw programma, maar buitengewoon lief en toegankelijk verteld.”
Theaterkrant
Ontvang interessante tips, bijboekingen, recensies en aanbiedingen in uw mailbox. Schrijf u in voor de nieuwsbrief en loop niets mis! Blijf op de hoogte!
Schrijf u in voor de nieuwsbrief