Data en kaarten

Luan Buleshkaj

Leeuwenkind

Cabaret

“Spoken word op topniveau, met een vleugje kleinkunst en cabaret”, aldus de jury van het Amsterdam Fringe Festival.

Luan Buleshkaj is woordkunstenaar in de breedste zin van het woord en een gevestigde naam in de Nederlandse spoken word-scene. Eerder trad hij al op voor gerenommeerde podia, van Lowlands tot aan Paradiso.

In zijn eerste solovoorstelling 'Leeuwenkind' snijdt Luan zowel persoonlijke als actuele onderwerpen aan. Denk aan opgroeien in Amsterdam-West als enig kind met een alleenstaande moeder, de oorlog in Kosovo, mannelijke kwetsbaarheid, multiculturaliteit en vriendschap. Hij wordt daarbij muzikaal ondersteund door gitarist Yassine Belghanch. 

Luan Buleshkaj
De Albanese Amsterdammer maakte aanvankelijk naam als battlerapper maar staat inmiddels vooral bekend om spoken word. Luan was huisdichter bij Spijkers met Koppen, FunX en Pakhuis de Zwijger.

In september 2020 won hij de Best of Fringe 2020 tijdens het Amsterdam Fringe Festival en een maand later sleepte hij de Shaffy Cheque in de wacht bij het Amsterdams Kleinkunst Festival.
 

 

Blauwe Zaal

Prijzen

1e rang 17.50
2e rang 12.50
MTK 10% korting 15.75

Bovenstaande prijzen zijn exclusief € 1,50 boekingskosten per boeking.

  “Luan Buleshkaj blinkt uit in een scherpe pen… Steeds blijft Buleshkaj verrassen met zijn rijmschema’s, treffende metaforen of semantische tovenarij… Leeuwenkind zit tjokvol geweldige vondsten.”
NRC
  “Buleshkaj is een intrigerende jongen. Hij knalt van het podium met dreigende raps en emotionele performances.”
Het Parool
  “Het tempo van zijn nummers is perfect, zodat je van alle taalvondsten kan genieten… Leeuwenkind is een rauw programma, maar buitengewoon lief en toegankelijk verteld.”
Theaterkrant
Ontvang interessante tips, bijboekingen, recensies en aanbiedingen in uw mailbox. Schrijf u in voor de nieuwsbrief en loop niets mis! Blijf op de hoogte!
Schrijf u in voor de nieuwsbrief