Data en kaarten

The African Mamas

Graceland The Concert

Show

Met hun prachtige stemmen, diepe emoties en ontembare vitaliteit creëren The African Mamas een prachtige show om nooit te vergeten.

In ‘Graceland The Concert’ laten The African Mamas het publiek het legendarische concert, waar Paul Simon de aanstichter en dirigent van was, herbeleven. Met hun prachtige stemmen, diepe emoties en ontembare vitaliteit creëren ze een prachtige show om nooit te vergeten.

Apartheid
Het begon begin jaren ’80 toen Paul Simon toevallig een cassettebandje in handen kreeg van ‘Gumboots’. De stuwende Soweto-sound van gitaren, bas, drums en accordeon herinnerde hem aan de opwindende beginjaren van de rock ’n roll. Niet lang daarna vertrekt Paul Simon naar Johannesburg om met de oorspronkelijke artiesten opnames te maken, met het fantastische album Graceland als het ultieme eindresultaat.

De sensatie over de (opwindende) mix van Amerikaanse en Zuid-Afrikaanse popmuziek ging hand in hand met de nodige politieke turbulentie. De anti-apartheidsbeweging was op zijn zachtst gezegd niet blij dat Paul Simon de culturele boycot van Zuid-Afrika doorbrak. 

Terwijl tal van grote sterren kritiekloos in Sun City, het decadente symbool van de apartheidspolitiek, op bleven treden, werd Paul Simon het mikpunt van kritiek. Iets dat hij zelf nooit heeft begrepen. "Maar waarom waren de muzikanten dan zo blij met mijn komst? We werkten samen, zonder aanzien van ras of kleur", zei hij daar destijds zelf over.

‘Graceland The Concert’ gaat voorbij aan alle kritiek en commentaar en is vooral een muzikale belevenis; een sensatie die al een groot publiek kennis heeft laten maken met de Soweto-sound.

Lees verder

 

Rode Zaal

* Stadspas

Voor deze voorstelling geldt de Stadspasactie. Heeft u een Stadspas met groene stip, dan betaalt u slechts €2,50 per kaart (max. 3 kaarten per pas).

Reserveren kan alleen via kaartverkoop@meervaart.nl o.v.v. het pasnummer dat met 6064... begint. U ontvangt dan een iDEAL betaallink. Na betaling ontvangt u de kaarten in uw mail. Niet geldig in combinatie met andere acties.

Prijzen

1e rang 35.00
2e rang 30.00
3e rang 25.00
MTK 10% korting 31.50

Bovenstaande prijzen zijn exclusief € 1,50 boekingskosten per boeking.

  “Zinderende show.”
Theaterkrant
  “Jubelende extase.”
Dagblad van het Noorden
  “Stemmen als goud.”
Het Parool


Ontvang interessante tips, bijboekingen, recensies en aanbiedingen in uw mailbox. Schrijf u in voor de nieuwsbrief en loop niets mis! Blijf op de hoogte!
Schrijf u in voor de nieuwsbrief