Data en kaarten

True Life

Kalpanarts

Dans

‘True Life’ is een muzikale dansvoorstelling over de dood en de viering van het leven.

Kalpanarts – een hedendaags dansgezelschap met een kleurrijke cast – liet zich inspireren door Hindoe-verzen, de god Shiva, Indiase filosofie en door begrafenis- en rouwrituelen wereldwijd. Denk aan de crematierituelen aan de heilige rivier de Ganges, de Dag van de Doden in Mexico (Dia de los Muertos) en de Orleans Jazz Funerals.

“Voor wat is geboren, is de dood zeker, en voor de doden is de geboorte zeker. Dus treur niet om iets dat onvermijdelijk is.” 
– Bhagavad Gita (invloedrijk Hindoeïstisch geschrift)

De wijze waarop je omgaat met de dood zegt ook iets over hoe je leeft. Hoe men het onoverkomelijke einde in de ogen kijkt verschilt per cultuur, land en generatie. Zo wordt in diverse culturen de dood verweven met het dagelijks leven en is er in begrafenis- en rouwrituelen naast verdriet juist ruimte om het leven te vieren.

De zes dansers worden begeleid door muziek van de Belgisch-Namibische singer-songwriter en gitarist Shishani Vranckx. Zij staat bekend om haar geëngageerde songs en strijd voor gelijke rechten voor (gekleurde) vrouwen en queer- en transpersonen. Shishani werd eerder genomineerd voor de Amsterdamprijs voor de Kunst (Stimuleringsprijs).

Kalpanarts
Kalpanarts wordt geleid door Kalpana Raghuraman en Gysèle ter Berg. Door Indiase dansvormen samen te brengen met urban- en hedendaagse dans, creëert Kalpanarts een genre-overschrijdende danstaal. Als een hartslag is er altijd een sterk ritmisch element aanwezig, net als de nadruk op voetenwerk, handgebaren en mimiek.

Dance on Mute
Deze voorstelling maakt onderdeel uit van Dance on Mute: een initiatief van Kalpanarts om voorstellingen beter toegankelijk te maken voor mensen met een gehoorbeperking. 
Klik hier voor meer informatie over Dance on Mute.
 

Lees verder

 

Blauwe Zaal

Prijzen

1e rang 20.00
2e rang 15.00
MTK 10% korting 18.00

Bovenstaande prijzen zijn exclusief € 1,50 boekingskosten per boeking.

  “Horizontale luchtsalto‚Äôs en andere urban moves gaan samen met sierlijk gedraaide polsen en roffelende voeten uit de Kathak en Bharatanatyam. Het resultaat is een dynamische dansvorm die theatrale zeggingskracht heeft en mooi is om naar te kijken. ”
Trouw


Ontvang interessante tips, bijboekingen, recensies en aanbiedingen in uw mailbox. Schrijf u in voor de nieuwsbrief en loop niets mis! Blijf op de hoogte!
Schrijf u in voor de nieuwsbrief