Data en kaarten

Yurdal Tokcan Ensemble / Metropole Orkest Strings & 3MA

2 concerten op 1 avond

Muziek
Ud Festival

Deze concerten zijn onderdeel van het Ud Festival. Met een ticket bezoekt u twee concerten op vrijdag 11 november: het Yurdal Tokcan Ensemble om 19:15 uur in de Blauwe Zaal en het Metropole Orkest Strings & 3MA om 21:00 uur in de Rode Zaal.

Programma

19:15 - 20:30 uur - Yurdal Tokcan Ensemble (Blauwe Zaal)

21:00 - 22:30 uur - Metropole Orkest Strings & 3MA (Rode Zaal)

Yurdal Tokcan Ensemble

In het 'ÛDI PROJECT' laat de beroemde, Turkse ud-speler Yurdal Tokcan een mooi samenspel tussen moderne en traditionele muziek horen. Dit doet hij op basis van het ‘me┼čk-systeem’, waarin traditiegetrouw de meester-leerlingrelatie centraal staat.

Yurdal speelt het concert met twee van zijn talentvolle leerlingen. In deze formatie speelden Yurdal en deze instrumentalisten al veel - wereldwijd zeer goed gewaardeerde - ÛDI PROJECT-concerten.

Het concert bestaat voornamelijk uit de eigen composities van Tokcan, maar er zijn ook klassieke, folkloristische en muzikale reflecties van verschillende culturen over de hele wereld in te horen.

Metropole Orkest Strings & 3MA

Tijdens het Ud Festival komt 3MA naar Nederland voor een bijzonder concert met de Metropole Orkest Strings, onder leiding van Vince Mendoza.

3MA bestaat uit de Malinese kora (harpluit) goochelaar Ballaké Sissoko, de Marokkaanse maestro van de oud (een Arabische luit) Driss El Maloumi en de Malagassische prins van de vahila Rajery. De valiha (buisvormige citer) is een Afrikaans snaarinstrument bestaande uit een bamboestok met twintig snaren over de gehele lengte, meestal gemaakt van fietsremkabels.

Sinds hun debuutplaat in 2008 hebben de 3MA-muzikanten veel individuele ervaringen opgedaan en hun kennis verbreed. Ze komen regelmatig samen voor 3MA-concerten over de hele wereld en zijn altijd bezig met nieuwe plannen. In de loop der jaren ontstonden talloze nieuwe ideeën die vervolgens werden verfijnd en leidden tot nieuwe composities of bestaande ideeën een nieuwe vorm gaven.

Ud Festival

Het tweejaarlijkse Ud Festival staat geheel in het teken van het instrument dat de muzikale brug vormt tussen Oost en West. De ud maakte ooit een lange reis van Bagdad naar Andalusië en vormde de basis van een muzikale revolutie in het Westen.

Dit jaar vindt het Ud Festival plaats op vrijdag 11 en zaterdag 12 november. Op beide avonden starten we met een concert in de Blauwe Zaal om 19:15 uur, gevolgd door een concert in de Rode Zaal om 21:00 uur.

Lees verder

 

Blauwe & Rode Zaal

Prijzen

Passe Partout Rang 1 35.00

Bovenstaande prijzen zijn exclusief € 1,50 boekingskosten per boeking.

Ontvang interessante tips, bijboekingen, recensies en aanbiedingen in uw mailbox. Schrijf u in voor de nieuwsbrief en loop niets mis! Blijf op de hoogte!
Schrijf u in voor de nieuwsbrief